Logo Lyreco

Produktiviteten faller med 20 % om sommeren: Les om hvordan din bedrift kan håndtere varmen

Del på:
  • Staples_article

Hvis du ikke tilpasser arbeidsdagen til ulike sesonger, vil du kanskje oppdage at det kan påvirke produktiviteten på kontoret. Om sommeren er det ofte redusert ytelse på jobb. Dette skyldes blant annet at temperaturen er mye høyere.

Det er gjort studier som illustrerer denne årlige bedriftsutfordringen, og de viser at når sommeren kommer, senkes produktiviteten med 20 %, mens distraksjoner øker med 45 %. Hvis temperaturendringene ikke håndteres, blir arbeidsmiljøet ukomfortabelt, som igjen påvirker effektiviteten og arbeidsmoralen.

Ved å gjøre endringer på måten bedriften din drives, og sørge for at kontoret er designet for komfort, kan du forsøke å unngå denne årlige nedgangen. Her finner du fem nyttige tips som kan hjelpe deg med å tilpasse bedriften til sesongen, og som vil sørge for at bedriften går som normalt i sommerheten: 

 

1.     Kjøl ned kontoret

Varm og tett luft kan være uutholdelig. Det svekker ikke bare produktiviteten, men kan også bli et sikkerhetsproblem hvis det ikke blir gjort noe med. En ny studie viser at 50 % av kontorer anses som for varme. Although there’s no law currently in place that sets a maximum temperature limit for businesses in the UK, providing a safe place to work is a requirement. Bedrifter opplever en markant økning i sykedager på grunn av sykdom i sommermånedene, noe som delvis er på grunn av temperaturendringene og heterelaterte symptomer.

Hvis kontoret mangler klimaanlegg, men du vil sørge for at de ansatte holder seg nedkjølt i varmen, kan du installere vifter rundt om på kontoret. Det kan gjøre stor forskjell både på komforten og produktiviteten.

Du kan også endre kleskoden for å sørge for at de ansatte ikke blir for varme. Det kan være ukomfortabelt å arbeide i varmen når du er formelt kledd. Gi dine ansatte muligheten for å gå uformelt kledd. Det vil hjelpe på produktiviteten.  

 

2.     ørg for at de ansatte får rikelig med vann

Å drikke den anbefalte mengden vann hver dag er en god idé året rundt, men det er ekstra viktig i sommerhalvåret når temperaturen stiger.

Symptomer på at du er dehydrert kan variere fra svimmelhet til hodepiner, og kan føre til syke ansatte. Dette kan igjen føre til nedsatt produktivitet og færre ressurser. Sørg for at du har nok vannkjølere på kontoret, slik at det er lett for de ansatte å drikke nok vann.

 

3.     Frynsegoder og belønninger 

Bare jobb og ikke noe moro er en dårlig taktikk på arbeidsplassen, dette vil nærmest garantert senke produktiviteten, heller enn øke den. Ta deg tid til å organisere et arrangement eller en dagstur til glede for de ansatte både ved begynnelsen og slutten av sommeren.

Det finnes endeløse muligheter for hvordan du kan engasjere de ansatte og la dem knytte sterkere bånd med sine kolleger. Forsøk å starte sesongen med et morsomt dagsarrangement eller en utflukt, og når høsten er rett rundt hjørnet, kan du holde en fest for å markere slutten på sommeren. Å gi de ansatte noe å se frem til kan hjelpe dem med å komme i gang igjen etter ferien og samtidig øke produktiviteten. 

 

4.     Vinnerpauser 

Oppfordre alle til å ta pauser i løpet av dagen. Pauser kan forhindre at de ansatte blir overarbeidet og gir dem en sjanse til å lade batteriene. I tillegg får du en piggere arbeidsstokk, slik at motivasjonen og kreativiteten styrkes. 

 

5.     Vær mer fleksibel

Det kan komme mye frustrasjon ut av å måtte sitte på kontoret når det endelig kommer en sjelden hetebølge. Det kan være lurt å sjekke med HR om mulighetene rundt mer fleksibel arbeidstid. Å la dine ansatte gå tidligere fra jobb enn vanlig kan løfte lagmoralen og øke tilfredsheten med balansen mellom jobb og fritid.

Fleksible arbeidstider om sommeren er ikke bare skapt for å øke motivasjonen, det kan også gi de ansatte muligheten til en tryggere reise til og fra jobb. Ved å kunne velge å dra på jobb tidligere eller senere enn under rushtrafikken, kan de lettere unngå de farlig høye temperaturene som kan forekomme på offentlige transportmidler om sommeren.

Få fart på den typiske mangelen på motivasjon i sommermånedene ved å kjøre en sesongtilpasset strategi. Ved å forberede deg på varme dager og tilby mer fleksible arbeidstider vil du kanskje få oppleve tidenes mest energiske sommer på kontoret.

Du finner flere tips om hvordan du skaper trivsel og økt produktivitet på arbeidsplassen på siden for Vantage Point-magasinet, som du kan laste ned.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form