Logo Staples

Fire måter å unngå kaos på kontorkjøkkenet på

Del på:
  • Staples_article

Skikk og bruk på kjøkkenet skaper ofte diskusjoner på arbeidsplassen, enten det dreier seg om melkesøl eller teposer i vasken. En undersøkelse utført av AppliancesDirect.co.uk, viste at 67 % av 1000 spurte kontormedarbeidere i Storbritannia hadde hatt en krangel med kollegaer i løpet av de 12 siste månedene på grunn av oppvasken og tilstanden på kjøkkenet.

De fleste ansatte gjør sitt beste for å holde kjøkkenet rent og hygienisk, men det er alltid noen som ikke er fullt så opptatt av hva de etterlater seg. Før diskusjonene om hvem som gikk fra sølet i mikrobølgeovnen blir altfor høylytte, kan du heller prøve å lage noen kjøkkenregler som alle må følge.

 

1.     Gjør det formelt

Det handler om mer enn vanlig folkeskikk å rydde opp etter seg på fellesområder på arbeidsplassen. Benkeplater med kaffesøl gir ansatte, kunder eller besøkende et dårlig inntrykk. Derfor er det viktig å ha faste regler, slik at alle på arbeidsplassen er klar over hvilken standard det er forventet at pauserommet skal ha.

Inkluder oppgaver som å rengjøre vasken etter bruk, kaste teposer og huske på maten som er i ferd med å gå ut på dato i felleskjøleskapet.

 

2.     Vær forberedt

Du bør sørge for at alt rengjøringsutstyr er lett tilgjengelig for de ansatte, slik at det blir enkelt å overholde reglene. Tørkepapir bør være lett tilgjengelig hvis noen søler, slik at man raskt kan sørge for at ingen sklir i det.

Rundt vasken, oppvaskstativet og mikroølgeovnen samler det seg lett matrester, hvor bakterier og mugg kan spre seg. En undersøkelse utført av adeptcleaning.co.uk, avslørte at området der de ansatte tilberedte og spiste mat, også var det området som hadde flest bakterier. Derfor er det fornuftig å ha en antibakteriell rengjøringsspray for hånden for å bekjempe bakteriene.

 

3.     Vær tydelig

Noen ganger er det ikke nok å formidle reglene. De kan havne i bunnen av en innboks og bli glemt. Det er også viktig å henge opp lapper med de viktigste reglene på selve kjøkkenet eller pauserommet. Påminnelser og skilt kan være til stor hjelp når det gjelder å få folk til å huske på reglene, og de kan gjerne ha en profesjonell eller til og med spøkefull tone.

 

4.     Gjør alle ansvarlige

Det påvirker trivselen om man spiser mat på et rent eller skittent kjøkken. Ved å anonymt kommentere eksempler på brudd på reglene, forstår de ansatte at det blir lagt merke til. Man kan for eksempel sirkulere bilder av skitne kopper som har blitt forlatt på kjøkkenbenken, eller søl som ikke har blitt vasket bort i mikrobølgeovnen. Poenget er ikke å gjøre narr av teamet, men å få alle til å forstå at bedriften mener alvor når det gjelder hygiene. Da vil man stoppe opp og spørre seg selv om man gjør nok, og eventuelt hvordan man kan forbedre seg.

Det er i alles interesse at man holder kjøkkenet og pauserommet på arbeidsplassen rent og ryddig. Ved å lage enkle, men effektive regler kan du bidra til at alle de ansatte blir mer tilfredse og slipper å spise og drikke i skitne omgivelser.

Gå til nettsiden vår for spise- og pauseromsløsninger for å få en oversikt over tilbudene og utvalget vårt. Du kan også gå til siden for Vantage Point-magasinet, som du kan laste ned hvis du vil lese mer om hvordan du kan sørge for at de ansatte trives og er produktive.

Del på:

Fortsett lesingen

FÅ ET VANTAGE POINT-MAGASIN GRATIS

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Staples-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form