Logo Lyreco

Er kaffe bra for bedriften?

Del på:
  • Staples_article

Kaffe ser ut til å være bra for bedriften fordi det kan hjelpe de ansatte med å holde seg kvikke og fokuserte og også kan være godt for helsen. Derfor er det positivt for bedriften å ha god tilgang på kaffe. 

Kaffens helsefremmende effekter er velkjente blant dem som drikker kaffe daglig. Fra morgenens første slurk til energiboosten tidlig på formiddagen – god kaffe holder hjernen skarp og virker positivt på hukommelsen, utholdenheten og evnen til å ta beslutninger. Kanskje er det derfor en god kopp kaffe er et så attraktivt frynsegode å ha på jobb for ansatte i enhver bransje. Det forklarer også hvorfor så mange arbeidsgivere sørger for å alltid ha nok kaffe å by på når arbeidslysten begynner å gå nedover.

Forskning utført av Honest Coffees viser at det er 20 % større sjanse for at ansatte som drikker to eller flere kopper om dagen er villige til å jobbe en time ekstra, mot bare 8,5 % av dem som ikke drikker kaffe. Den samme undersøkelsen viste også at 16 % av kaffedrikkere følte seg mer fokuserte etter å ha drukket en kopp. 

Ulike arbeidsplasser har hver sin yndlingskaffe, enten det er god filterkaffe, Fair Trade-sertifisert kaffe, kapselkaffe på en spesiell kaffemaskin eller økologisk kaffe. I likhet med ergonomiske kontorstoler, topp moderne teknologi og den sedvanlige vannkjøleren, har kaffe blitt en kontornødvendighet vi ikke kan være foruten. Men hvordan har god kaffe en positiv innvirkning på bedriften? Kan økt lønnsomhet være en av de mindre kjente bivirkningene av kaffe?

Det selvsagte svaret er at gratis kaffe som smaker godt simpelthen øker moralen på arbeidsplassen. Å tilby en jevn strøm av kaffe er på linje med å gi de ansatte fleksitid eller trivelige julebord – det lar dem vite at de blir satt pris på. Det er en liten gest som forteller dem at deres innsats er verdifull for deg, og at du ønsker å ta godt vare på dem.

Man kan også argumentere for at du viser at du bryr deg om helsen til dine ansatte ved å supplere dem med kaffe. Noen av helsegevinstene som forbindes med kaffe er at den kan hjelpe med å forebygge Parkinsons og gir lavere risiko for Alzheimers. I tillegg viser det seg at de som drikker tre til fem kopper kaffe om dagen har mindre risiko for hjerte- og karsykdommer enn deres kolleger som ikke drikker kaffe. Kaffe har også en positiv effekt på mental helse, og en ti år lang undersøkelse av nesten 90 000 kvinnelige sykepleiere viser at det var færre som opplevde depresjon blant dem som regelmessig drakk kaffe. 

Lokal kaffedrikking per person målt i kopper per dag, ifølge euromonitor.com

En enda mindre kjent helsegevinst av å drikke kaffe er at kaffe inneholder litt av den anbefalte daglige dosen med fiber, noe som er nødvendig for en velfungerende fordøyelse. Til sammen kan kaffens helsefremmende effekter muligens føre til færre sykedager og mer fornøyde og produktive ansatte. 

I tillegg til disse imponerende egenskapene er det gjort undersøkelser som viser at koffein forbedrer hukommelsen, noe som er positivt for enhver arbeidsgiver. I en undersøkelse ble 160 studenter som ikke var regelmessige kaffedrikkere, vist et sett med bilder. Etter å ha sett på bildene, fikk deltagerne enten en tablett med 200 mg koffein (omtrent like mye koffein som i en kopp kaffe) eller et placebo. Neste dag fikk deltagerne se et nytt sett med bilder – noen av dem hadde de sett dagen før, mens andre var nye, men lignet på de opprinnelige bildene. De ble bedt om å identifisere bildene de hadde sett fra før. Det viste seg at de som hadde inntatt koffein hadde lettere for å skille de nye bildene fra dem som ble vist dagen før.

I det hele tatt ser det ut til at det er en mengde fordeler ved å tilby teamet ditt noen gratis kopper kaffe for å hjelpe dem igjennom arbeidsdagen. Selv om det kan virke som en liten ting, kan koffein være til stor hjelp for bedriften. Kaffen gagner deg ved å øke arbeidsmoralen, bedre helsen og hjelpe teamet med å oppnå sitt fulle arbeidspotensial.

Få en best mulig kaffeløsning – gå til nettsiden vår for spise- og pauseromsløsninger for å få en oversikt over tilbudene og utvalget vårt. Du kan også gå til siden for Vantage Point-magasinet, som du kan laste ned hvis du vil lese mer om hvordan du kan sørge for at de ansatte trives og er produktive.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form