Logo Lyreco

Effekten av BREAKSPACE

Del på:

Fra den gamle greske fabelen om mauren og gresshoppen til innlegg i sosiale medier for å skryte om hvor hardt du står på – hardt arbeid er et spørsmål om stolthet på tvers av kulturer og generasjoner. Og i disse dager arbeider vi hardere enn noen gang. Teknologi har gjort det enkelt å arbeide hvor som helst, døgnet rundt, mens presset for å lykkes innebærer å ta på seg ekstra prosjekter, jobbe overtid, og forbli lenket fast i skrivebordet.

Å jobbe hardere er imidlertid ikke ensbetydende med å jobbe smartere. Ansatte som ikke tar pauser, er ofte mer stressede, mindre sunne og mindre fornøyde på jobb. Ved å oppfordre arbeiderne til å ta pauser og lunsj borte fra skrivebordet, vil de bli mer positive, kreative, motiverte og produktive.

Oppmuntrende pauser er imidlertid bare begynnelsen. Det er også nødvendig å tilby en passende plass der ansatte kan unngå arbeidet for et par minutter uten å forlate kontoret. Det er her vi kommer inn i bildet.

I Staples sier vi: "better space leads to better work". Dette gjelder spesielt på én plass hvor arbeid ikke finner sted: BREAKSPACE. 

Fordelene med BREAKSPACE

smilinghavingacoffee

Tenk på en treningsøkt på et treningsstudio. Ingen løfter vekter i en time uten pause. I stedet tar en vektløfter et sett med repetisjoner etterfulgt av en kort hvilepause, og deretter et nytt sett. Pausen lar musklene lade seg for å løfte mer vekt, og hjelper dermed løfteren å bli sterkere.

Hjernen vår fungerer på samme måte. Arbeid over lange tidsperioder fører til utbrenthet, ikke produktivitet. Tiden som brukes på å en pause, får man rikelig betalt for i form av økt fokus, kreativitet og produktivitet i arbeid utført etter pausen. Et flott BREAKSPACE gir ansatte et sted hvor de kan ta pause, samle tankene, hvile øynene etter å ha stirret på en skjerm og fokusere på nytt for resten av dagen.

Bli kvitt skrivebordet

two men playing ping-pong inside room

Et eget BREAKSPACE er like viktig som det viktigste konferanserommet, kontorlobbyen eller direktørkontoret. Ved å tilby en gjennomtenkt, velfylt pauseområde sender man et signal om at pauser er noe bedriften støtter, noe som kan bidra til å forbedre ansattes moral, produktivitet og lojalitet.

Mens en pause kan finne sted ved skrivebordet, er det altfor lett å gjøre en kopp kaffe, te eller juice til en "arbeidspause". Det tar aldri lang tid før en e-post kommer eller at telefonen ringer, noe som ødelegger virkningen av pausen (mens kaffen blir kald underveis!).

I stedet er det viktig at ansatte tar både et mentalt og fysisk avbrekk fra arbeidsstasjonen. For noen er en rask spasertur perfekt for å klarne tankene. Det tar tross alt bare et par minutter vekk fra datamaskinen for å dra full nytte av fordelene ved en pause.

Ved å ha et flott BREAKSPACE i nærheten reduseres tiden de ansatte kanskje bruker på pausene sine i forhold til å forlate bedriftslokalene, mens alle de samme fordelene av en pause blir ivaretatt. I tillegg oppfordrer et eget BREAKSPACE diskré til at pauseaktiviteter finner sted på bestemte områder i stedet for ved skrivebordet, noe som reduserer muligheten for å distrahere andre mens de er i flytsonen.

Elementene i et BREAKSPACE

five person laughing each other in living room

Hvert selskap har forskjellige krav til sitt BREAKSPACE. Mens noen bedrifter lager sitt BREAKSPACE med underholdning som bordtennisbord, TV og leker, bør det vanlige BREAKSPACE ha minst ett av følgende elementer:

  • Drikke: Et flott BREAKSPACE tilbyr ansatte et utvalg forfriskende drikker, blant annet kaffe, te, vannflasker, brus og juice.
  • Mat: Enten det er en automat, et skap med snacks, eller et fullt utstyrt kjøkken, bør BREAKSPACE gi de ansatte et sted å gå når de føler seg småsultne.
  • Samleplass: For å oppmuntre ansatte til å bruke et par minutter borte fra skrivebordet, bør BREAKSPACE ha stoler, bord eller til og med sofaer, slik at de kan slappe av og være komfortable.

Staples tilbyr alt ditt BREAKSPACE behøver for å hjelpe de ansatte med å lade opp og fortsette med å gjøre det de kan best. Sjekk ut mat- og pauseromsløsningene våre, og finn ut mer om hvordan BREAKSPACE gir bedrifter flere fordeler.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form