Logo Lyreco

Drikker du nok vann på jobb?

Del på:
  • Staples_article

En undersøkelse fra SodaStream viser at bare én av fire voksne i Storbritannia drikker den anbefalte mengden vann hver dag. Undersøkelsen viser at 27 % av voksne i Storbritannia ikke vet hvor mye vann de bør drikke hver dag, og 52 % foretrekker å drikke te eller kaffe. 

Det kan kanskje virke litt slitsomt og smakløst, men å drikke nok vann er nøkkelen til å holde produktiviteten oppe på arbeidsplassen. Ifølge forskning utført av University of East London i 2013, kan optimalt vanninntak øke produktiviteten med opptil 14 %. Å drikke nok vann kan også hjelpe deg med å holde fokus på jobben.

Hvis du sitter ved skrivebordet hele dagen, vil rikelig med vann hjelpe mot stive ledd og muskelkramper. Det kan også øke energinivået ditt, hjelpe på humøret og styrke immunforsvaret.

Å drikke 6–8 glass vann om dagen, som er den anbefalte mengden, kan virke utfordrende. Hvis du vil forsøke å drikke mer vann i løpet av dagen, kan du følge disse tipsene for optimale tidspunkt du kan ta deg et glass H2O og få mest mulig ut av det.

07:00 – Stå opp

Ta deg et glass vann når du våkner for å rehydrere kroppen etter en natts søvn. Dette tilfører kroppen energi og hjelper med å fjerne giftstoffene som samles når kroppen din reparerer seg i løpet av natten. Vent minst 30 minutter med å spise frokost for å få full uttelling for vanninntaket.

09:00–11:00 – Formiddags-boost

Ved starten av arbeidsdagen kan du ta deg et glass vann for å få bedre fokus. Da vil du ikke føle deg dehydrert, og det kan hjelpe med å gjøre deg klar for resten av dagen. Drikk et glass vann en halvtime før lunsjpausen. Å drikke vann før et måltid sies å hjelpe på fordøyelsen og kan bidra til å gi deg en metthetsfølelse.

12:30 – Etter lunsj

Å drikke et glass vann etter lunsjen kan hjelpe kroppen med å ta opp næringen i måltidet. Det vil også gi deg bedre fokus resten av ettermiddagen.

14:00–17:00 – Unngå tretthet på ettermiddagen

Hvis du begynner å føle deg trett og sliten i løpet av ettermiddagen, kan du ta deg et forfriskende glass vann for å få hjernen i gang igjen. Du vil føle deg mer produktiv under arbeidsdagen hvis du drikker mye vann.

 

Hvis du drikker et glass vann før middagen, kan dette igjen hjelpe på fordøyelsen. Når du drikker mye vann rett før middagen, kan det gi en metthetsfølelse som hjelper med å forhindre at du spiser for mye.

21:30 – Før du legger deg

Hjelp kroppen din med å fjerne giftstoffer i løpet av natten ved å drikke et glass vann omtrent en time før leggetid. Det har en positiv effekt på nattesøvnen at du ikke er dehydrert når du legger deg.

Mengden vann du drikker i løpet av dagen kan ha stor effekt på hvor pigg og fokusert du føler deg. Det er mer sannsynlig at du vil klare å drikke den anbefalte mengden vann i løpet av dagen hvis du drikker jevnlig hele dagen. Det viktigste er at du fortsetter med å drikke vann. Hvis du begynner med å sørge for at du får i deg nok vann, vil det snart bli en vane heller enn noe du må tenke over. Vann er den hemmelige ingrediensen som kan gjøre deg kvikk og fokusert når du er på jobb.

Besøk nettsiden vår og ta en titt på spise- og pauseromsløsninger for å finne ut mer om tilbudene og utvalget vårt som kan sørge for at dine ansatte får i seg nok vann.

Du finner flere tips om hvordan du skaper trivsel og økt produktivitet på arbeidsplassen på siden for Vantage Point-magasinet, som du kan laste ned.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form