Logo Lyreco

Viktigheten av tradisjon

Del på:
  • Staples_article

Med tanke på tradisjonell risiko innen helse og sikkerhet på arbeidsplassen

Arbeidsplasser utvikler seg kontinuerlig på nye og spennende måter. Enten bedriften er liten og arbeider fra et fast kontor, er mellomstor og bruker flere etasjer eller foretrekker private kontorer, båser eller et aktivitetsbasert arbeidsområde, påvirker helse og sikkerhet arbeidsplassen din. For tiden diskuteres det mye rundt hvordan teknologi påvirker helse og sikkerhet for de ansatte og deres arbeidsplasser. Det debatteres stadig om teknologien gjør folks liv enklere eller hindrer dem i å «koble av» når de har slått av mobilenhetene. Uansett hva man mener, må man huske at mer tradisjonelle former for helse og sikkerhet fortsatt vil være relevante, uavhengig av teknologiske fremskritt. Så lenge folk trenger stoler og/eller skrivebord for å jobbe, kabler til å lade enheter med og fortsetter å søle drikke på gulvet, vil det finnes tradisjonelle risikoer for helse og sikkerhet. Som bedriftseier, teamleder eller daglig leder for en liten eller mellomstor bedrift må du gi veiledning om å skli, snuble og falle, om ergonomiske oppsett og om hvordan man håndterer disse problemene på arbeidsplassen.

Forestill deg en rykende fersk kopp kaffe som skvulper ut av koppen, mineralvann som spruter ut av flasken når du skrur av korken, og såpedispenseren som alltid lekker på gulvet. Alt dette er eksempler på den lille tingen som fører til et større problem for personen som sklir og faller. La oss se nærmere på å satse digitalt. Det kan redusere papirarbeid og unngå problematiske arkiveringssystemer eller bokser som kan forårsake ulykker i korridoren. Det er imidlertid nesten umulig å være helt trådløs og på den måten unngå risikoen for at noen snubler. Nettverkskabler, lampeledninger og ladekabler er farlige når de ikke oppbevares på trygg avstand fra der folk går. Til slutt kan vi tenke over de mange kontorene der krakker og stiger brukes til å nå de øverste hyllene, til å nå toppen av prosjekttavlen for å oppdatere prosjektplaner eller til å henge opp en velfortjent diplom. Hvis krakken ikke er sikker, kan en rullestol være neste hjelpemiddel. Vi får virkelig ikke håpe det. Noen av de vanligste ulykkene på en arbeidsplass er at noen sklir, snubler eller faller. Dette er også enkelt å unngå med riktig utstyr og innstilling.

Tradisjonell helse og sikkerhet dreier seg ikke bare om brudd eller forstuinger. Det kan også være anstrengte nakkemuskler og ømme håndledd. Riktig utstyr til de ansatte og kunnskap om hvordan de bruker det, er den mest effektive metoden for å redusere risiko for belastningsskader. Når du setter sammen en arbeidsstasjon, trenger ulike mennesker ulike løsninger. Både kontorer og ansatte kommer i alle fasonger og størrelser, og det betyr at hver arbeidsplass må kunne tilpasses. Se på høyden på pulten og stolen, vinkelen på skjermene og plasseringen til musen og tastaturet. Hvert element må vurderes uavhengig for å hjelpe brukeren med å arbeide produktivt og smertefritt. Det er også viktig å lære dem hvordan de bruker utstyret sitt. De må vite hvordan de justerer skrivebordet, stolen og vinkelen de sitter i, slik at de kan tilpasse utstyret slik de ønsker.

Den perfekte vinkelen å plassere armene i er 90 % ut fra kroppen din. Vi har noen som ikke følger den lange trenden å sitte ved pulten, men som velger å stå oppreist ved pulten. Galskap? Ikke nødvendigvis! Dette kan gi gjenklang hos dem som mener at vi sitter for mye, men det gjelder ikke nødvendigvis alle. Hvis du er av typen som løper fra et møte til det neste, eller kanskje er i aktivitet i lunsjpausen, kan det å sitte på jobb avlaste ryggen og beina i løpet av dagen. Andre føler seg kanskje fanget bak pulten, og da kan det å stå oppreist gi deg den endringen du ønsker. Du må også ta ergonomiske hensyn når du står bak pulten. Det er viktig å passe på at:

  • dataskjermen er plassert minst en halv meter unna øynene
  • du kan se komfortabelt rett frem eller litt nedover på skjermen
  • albuene kan hvile i 90° vinkel på skrivebordet

Mens dette ikke er en omfattende liste over mulige risikoer ved en typisk arbeidsplass, er det et viktig utgangspunkt hvis du må vurdere risiko på arbeidsplassen. Hvis du er klar over hvordan du og de ansatte arbeider hver dag, kan det bidra til å redusere risikoen dere utsettes for på arbeidsplassen, og skape en trygg og hyggelig arbeidsplass for alle.

Helse og sikkerhet

Les mer

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form