Logo Lyreco

Måter du (ja, du!) kan forbedre nettsikkerheten på

Del på:
staples

Hvis en nettkriminell ønsker å bryte seg inn i nettverkene til selskapet ditt, er det enkleste stedet å opprette et sikkerhetsbrudd på inne i lokalene til bedriften. IT-nettverk er som regel godt beskyttet, men kanskje er nettopp du den personen som gir hackeren den nødvendige hjelpen. «Aldri i verden» sier du. «Det ville jeg aldri gjort.» Nei, sikkert ikke bevisst, men ofte er man ikke klar over at man hjelper noen med å bryte seg inn nettverkene til bedriften.

Ikke anta at hackere alltid kommer utkledd som telefon-/nettverksteknikere – noen ganger er de bare bedragere som utnytter andres velvillige vesen. Et sikkerhetsbrudd oppstår heller ikke alltid som et resultat av et bevisst angrep, men kan bli spredd av en tilsynelatende harmløs e-post eller en USB-minnepinne.

Hvordan kan en vanlig ansatt bidra til å minimere risikoen for nettsikkerhetsbrudd?

1. Lås og/eller sett datamaskinen din i dvalemodus hver gang du forlater skrivebordet. Dette vil forsinke en person som ser etter en mulighet til å bryte gjennom IT-sikkerheten på en arbeidsstasjon som er pålogget og forlatt.

2. Ikke la besøkende gå rundt uten tilsyn. Mange selskaper gir ikke besøkende lov til å gå inn på kontorer, og dette er generelt en god praksis. Men til og med møterom kan være sårbare, så pass på at besøkende ikke er der uten tilsyn hvis det finnes nettverkskabler der som kan plugges inn i en bærbar datamaskin.

3. Ikke la noen du ikke kjenner og stoler på, være i nærheten av skrivebordet ditt når du ikke er tilstede, uansett om datamaskinen din er låst / i dvalemodus eller ikke. Skadelig programvare eller et verktøy som registrerer tastetrykk kan installeres i løpet av få sekunder når du ikke følger med.

4. Du bør være klar over bedriftens planer og retningslinjer for sikkerhet. En dokumentert nettsikkerhetsplan øker bevisstheten rundt forebygging av nettsikkerhetsbrudd. Når alle på kontoret forstår behovet for nettsikkerhet, kan man unngå sikkerhetsbrudd som følge av utilsiktede eller ondsinnede handlinger.

5. Sørg for at antivirusprogramvaren er oppdatert. I disse dager er det vanlig å utveksle filer ved hjelp av minnepinner, mobile enheter og nettverksdrivere. Det er derfor svært viktig å sørge for at alle maskiner og nettverksknutepunkter er beskyttet i tilstrekkelig grad. Dette gjelder mer enn bare den stasjonære datamaskinen din.

Til syvende og sist kan ikke én enkelt ansatt holde alle trusler unna, men du kan ta forholdsregler som gjør det vanskeligere for dem å få tilgang nettverket fra innsiden.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form