Logo Lyreco

Jobbe når man ikke er frisk, og produktivitet

Del på:
  • Staples_article

Enkle trinn for å sikre en trygg og hyggelig arbeidsplass

Produktivitet. Uansett hva man velger å tro, er hver bedrifts viktigste mål å sikre at de ansatte er produktive og produserer resultater. Hva hindrer produktivitet? Sykdom. Fokuset her er ikke på langvarige helseproblemer, men bare på små plager som folk har en tendens til å ignorere. En vond rygg, et ømt håndledd, nakkesmerter. Det problematiske med denne typen plager er at folk fortsetter å komme på jobb. Plagene påvirker hvordan de presterer og hvor produktive de er. Arbeidsgivere må fokusere på hvordan de kan forhindre at dette skjer. Hvis du er en bedriftseier, teamleder eller daglig leder i en liten eller mellomstor bedrift, bør du lese videre for å forstå det aktuelle problemet med fysiologiske risikoer, og se hva du kan gjøre for å hindre at disse påvirker de ansatte og bedriftens lønnsomhet.

Fysiologiske risikoer har direkte innvirkning på den fysiske velværen din. I de fleste tilfeller er disse risikoene knyttet til muskel- og skjelettlidelser. Det omfatter skader og lidelser som påvirker kroppens bevegelighet (dvs. muskler, sener, leddbånd). Disse skadene forårsakes av å sitte for lenge, feil sittestilling og ikke-ergonomiske tastaturer og musematter. De fører til skader som karpaltunnelsyndrom, senebetennelse, triggerfinger, slitne øyne og korsryggproblemer. Mange arbeidsgivere blir overrasket over hvor enkelt det er å forhindre disse plagene. Man kan sikre at belysningen er tilstrekkelig på kontoret, lære opp ansatte til å bruke utstyret riktig og automatisere gjentakende oppgaver for å hjelpe de ansatte på en enkel og kostnadseffektiv måte med å unngå at slike plager oppstår.

Samtidig er det viktig å sikre at du har riktig utstyr og gode omgivelser, slik at de ansatte kan utføre oppgavene sine. Hvis miljøet er godt for deres fysiske helse, hjelper det også med å forhindre plager. Nå tenker nok alle på dyre treningsmedlemskap og fitbits til alle, men frykt ikke! Mosjon i løpet av arbeidsdagen kan være så enkelt som det følgende:

  • gå rundt på kontoret for å utveksle ideer
  • stå oppreist under møter for å holde alle våkne og aktive
  • finne noen uttøyningsøvelser de ansatte kan gjøre ved siden av pulten

Du kan også oppmuntre til å ta pauser, slik at de ansatte kan forlate pulten for å ta en kopp kaffe eller slå av en prat med en venn. De gitte eksemplene viser at det virkelig er de små tingene som gjør de ansatte sunnere og lykkeligere.

Ulempen med ikke å innføre slike endringer på arbeidsplassen er at du risikerer at de ansatte blir borte fra jobb i lange perioder, noe som fører til redusert produktivitet. En potensielt verre situasjon er at de ansatte ikke bruker tiden de trenger for å bli frisk, før de kommer tilbake til arbeidet. Lurer du på hva som er problemet med dette? Ansatte som kommer på jobb med plager, bidrar til en økende trend å jobbe når man ikke er frisk. Dette har negativ innvirkning på produktiviteten, fordi effekten av plagen forlenges og påvirker kvaliteten og volumet de ansatte produserer.

Det er ikke vanskelig eller dyrt å sikre at de ansatte lar kroppen få hvile, eller unngå at plagene oppstår i det hele tatt. Et par enkle endringer i det ergonomiske opplegget på kontoret og noen positive endringer i jobbkulturen kan gi deg ro i sinnet når det gjelder helsetilstanden til de ansatte og bedriften.

Helse og sikkerhet

Les mer

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form