Logo Lyreco

Det enkle og sikre alternativet til spiker og skruer

Del på:
  • Tesa

Mange små og store bedrifter møter store utfordringer under dagens markedsforhold – markeder som endrer seg raskt, økende konkurranse og behovet for kvalifiserte ansatte kan være problematisk for de mellomstore. For likevel å kunne være konkurransedyktig som en liten bedrift er det viktig å fokusere på optimal bruk av ressurser. Her gjelder det også å kunne tilby de ansatte en hyggelig og behagelig arbeidsplass, der plassen brukes på best mulig måte. Imidlertid kan innredningen av en slik arbeidsplass også bli en utfordring for mange bedrifter: Behovet for praktiske og enkle kontorlokaler er der, men ofte kan ikke den nødvendige innredningen monteres på riktig måte. Problemet for små bedrifter er nemlig at kontorlokalene som regel ikke eies, men leies. Dermed unngår flere bedrifter å bore og montere, ettersom de ikke vil forårsake materielle skader på de leide lokalene.

Her blir det tydelig at klassiske monteringsmuligheter, som skruer og spiker, ikke tilfredsstiller de moderne kravene til dagens bedrifter. Mange bedrifter bruker i dag derfor dobbeltsidige limalternativer når de skal innrede moderne og fleksible arbeidsplasser. Fordelene er åpenlyse:

Enkel montering, uten bruk av dyrt verktøy
Den klare fordelen ved montering med lim er selvfølgelig den enkle monteringen. Man må ikke være ekspert, ha talent, eie dyrt verktøy eller bruke lang tid på forberedelser for å kunne feste gjenstander på en sikker måte. Dessuten byr det brede produktsortimentet av monteringsmuligheter med lim på alternativer for alle typer underlag – enten det er tapet, fliser, gips eller sten.

Enkel fjerning
Fjerningen er ofte like enkel som monteringen. Selv om mange produkter lover sikker og permanent festing, kan de likevel fjernes uten rester og ofte brukes om igjen. Det viktigste man alltid må ta hensyn til her, er å velge riktig produkt til riktig underlag!

Mindre materielle skader
Mange bedrifter unngår ofte komplisert oppussingsarbeid i leide lokaler, ettersom veggene fort kan få skader. Særlig ved arbeid i kjøkken- og toalettområder kan uerfarne håndverkere raskt forårsake skader med langtidskonsekvenser, f.eks. ved boring i rør eller kabler. Dessuten er bruken av elektriske apparater i fuktige omgivelser alltid forbundet med visse farer.

Mindre personskader
Mange brukere har stor respekt for tyngre verktøy, og denne frykten er ikke helt ubegrunnet: Bare i Tyskland opplever ca. 300 000 private håndverkere ulykker hvert år. Derfor utsetter brukere heller monteringsarbeid, i stedet for å ta boremaskinen og hammeren i egne hender. Selv for erfarne brukere kan skruing, boring og hamring raskt bli farlig. Overdreven selvtillit ved bruk av boremaskiner kan fort føre til uaktsomhet, f.eks. unngår mange å bruke vernebriller og egnede klær. Lange ermer, borrelåser eller langt, åpent hår dras ofte inn boremaskinen med ubehagelige resultater.

Mindre støv
Skader og ulykker er imidlertid ikke de eneste farene forbundet med bruk av elektroverktøy. I tillegg til faren for direkte personskader finnes det også farer for indirekte helseskadelige belastninger på grunn av støv. Flere av de klassiske monteringsverktøyene forårsaker store mengder støv og smuss under bruk. For mange brukere som utsettes regelmessig for slik støvbelastning, kan dette ha en enorm innvirkning på helsen med mulige langtidsskader, blant annet astma eller allergiske reaksjoner. Selvfølgelig kan ikke alt erstattes med borefrie alternativer – men brukerne bør likevel forsøke å unngå dette for å redusere helserisikoen.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form