Logo Lyreco

Slik kan barneleker inspirere kontorlivet

Del på:
  • Staples_article

Når du går gjennom hovedkvarteret til LEGO® i Storbritannia, føles det som om du går i barndommen igjen.

På hovedkvarteret til LEGO® tar de lek på alvor. Lek er en viktig del av suksessen til den høyt elskede leketøyprodusenten med alt fra kreativt samarbeid til målrettet problemløsning.

En gul trapp ser ut som om den er bygget av enorme LEGO®-klosser. De fem etasjene på kontoret har sitt eget artige tema. Stasjoner med LEGO®-klosser er spredt over hele kontoret og inviterer alle de ansatte til å ta en liten pause for å leke.

Bali Padda, administrerende driftsdirektør i LEGO®, har uttalt at kontordesignet samler ansatte i ulike stillinger slik at de kan lære av hverandre. Lek oppmuntrer også de ansatte til å bli mer komfortable med å ta kreative sjanser. Dette skaper et mer muntert og trivelig arbeidsmiljø.

Selv om de daglige gjøremålene i bedriften din ikke dreier seg om å skape og markedsføre lekeklosser, kan du likevel lære av LEGO®. Her finner du ut hvordan du kan inkorporere barneleker og morsomme aktiviteter for å få et mer produktivt og lykkelig kontor.

Inkorporere leketøy for å holde tankene i gang

Hvem sa at fargelegging bare er for barn? Fargeleggingsbøker for voksne blir stadig mer populære. Det handler om mer enn et utløp for kreativitet. Fargelegging blir også brukt i fargeterapi for å redusere stress og roe ned hjernen. Fargeleggingsbøker har alt fra bylandskap og mandalaer til naturmotiver og dyr, og er laget spesielt for å sette kreativiteten til voksne i sving.

Fargelegging er kanskje ikke for alle, men alle har en favorittleke fra barndommen. Undersøkelser har vist at visse håndbevegelser kan forbedre kognitive funksjoner, styrke fokus og gi nye ideer. Du kan oppfordre de ansatte til å ha leker på skrivebordet som holder hendene opptatt, i stedet for å klikke på pennen eller vandre hvileløst rundt mens de er i telefonen. Dette kan for eksempel være kitt, en rubiks kube eller baller du kan klemme på. 

Disse skrivebordslekene er dessuten en god samtalestarter. Kollegene dine kan blir fristet til å plukke dem opp og leke med dem. Spontane samtaler som dette kan bidra til å skape en sterkere kultur på arbeidsplassen.

Lek målrettet for å løse problemer

Voksne kan føle at det er tåpelig eller rart å leke på jobb. Vurder å arrangere gruppeaktiviteter som oppmuntrer til lek, problemløsing og gruppediskusjoner.

LEGO® tilbyr produkter spesielt for dette formålet som en del av LEGO® SERIOUS PLAY®-metoden. Metoden er basert på forskning og lek. Den bruker LEGO®-klosser som byggesteiner for å forene de ulike teamene, forstå perspektivene til andre og løse virkelige forretningsproblemer.

Formålet med øktene er å oppmuntre bedrifter som ikke alltid er på bølgelengde, til å dele ideer med hverandre. På nettsiden til LEGO® står det at metoden er en konstruktiv prosess som hjelper teamene med å forstå og redusere frustrasjon, samtidig som de får ny kunnskap, innsikt og nye måter å tenke på.

Slik fungerer det: hver deltaker starter med hver sin haug av LEGO®-deler, -forbindelser og -klosser. En tilrettelegger gir beskjeder og scenarier. Alle bygger sin egen 3D-modell som fungerer som et utgangspunkt for en samtale. Selv om LEGO® selger settene (inkludert Starter Kit, Window Exploration Bag, Connections Kit og Identity and Landscape Kit), legger ikke selskapet til rette for verkstedene. Uavhengige konsulenter, tilretteleggere og konsulentbedrifter leder LEGO® SERIOUS PLAY®-økter. Korte økter varer i tre til fire timer, men programmet kan forlenges til å vare i flere dager.

Gå tilbake til begynnelsen og lek for moro skyld

Noen ganger er det best å gå tilbake til begynnelsen. Tenk på festlekene eller gruppespillene som du likte når du var barn, og som ikke krever verktøy eller oppsett.

Formålet med disse aktivitetene er ikke nødvendigvis å løse vanskelige problemer eller endre hvordan mennesker arbeider. Meningen er å skape et mer avslappet miljø som fører de ansatte sammen. Her er noen eksempler på mulige leker: 

Hviskeleken

•           Be folk om å sette seg i en sirkel eller rundt et bord.

•           Personen som starter må finne på en setning.

•           Deretter hvisker han eller hun setningen i øret på personen til høyre for seg.

•           Alle sender meldingen videre på samme måte.

•           Den siste personen i rekken sier setningen høyt.

•           Se hvordan den forvandlet seg på veien.

Mime og gjette kjendisen

•           Alle deltakerne skriver ned navnet på tre kjendiser.

•           Brett alle lappene på samme måte og legg dem i en bolle.

•           Sett sammen grupper. For at dette skal bli rettferdig, må alle skrive navnet sitt på en papirlapp. Trekk navn fra ulike boller for å sette sammen lagene.

•           Del deltagerne inn i lag som bytter på å mime og gjette.

•           Trekk et kjendisnavn fra bollen.

•           Sett stoppeklokken på ett minutt.

•           Prøv å få lagkameratene dine til å gjette hvilken kjendis det er ved hjelp av miming.

•           Hvis ingen gjetter riktig kjendis, legger du lappen tilbake i bollen.

•           Det første laget som gjetter riktig fem ganger, vinner. 

Vi tilbringer en stor del av livet på jobben. Skal vi ikke prøve å ha det litt moro? Ved hjelp av disse strategiene og aktivitetene kan du skape et mer kreativt kontormiljø som hjelper de ansatte med å jobbe og leke mye.  

Kontakt oss

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form