Logo Lyreco

Seks kontoraktiviteter som oppmuntrer til innovasjon

Del på:
  • Staples_article

Innovasjon på arbeidsplassen kan være så mangt. Det kan være å strømlinjeforme en prosess, presentere nye ideer på møter eller løse vanlige forretningsproblemer på en ny måte.

Men innovasjon kommer ikke naturlig for alle. Noen personer synes det er vanskelig å komme opp med kreative ideer, men det betyr ikke at de ikke kan. De trenger kanskje bare en liten dytt for å bli mer inspirerte.

Det finnes mange fremgangsmåter for å fremme en kultur som oppmuntrer til innovasjon, for eksempel artige barneleker og aktiviteter som setter kreativiteten i sving. Disse seks ideene kan skape et mer samarbeidsorientert arbeidsmiljø som setter fart på kreativiteten. 

1. Sett av et rom eller et hjørne til spill

Når de ansatte på LEGO®s hovedkvarter i Storbritannia trenger en liten pause, er det alltid leker i nærheten. LEGO®-klosser er spredt over hele kontoret og gir en adspredelse som holder hode og hender aktive. Du kan innlemme denne ideen på ditt eget kontor ved å gjøre om et rolig hjørne eller et ubrukt rom til et pauserom som oppmuntrer til spill og moro. 

Velg et utvalg spill som kan spilles alene, eller i små grupper. Puslespill er ideelt siden det er stille og du kan starte og stoppe når som helst. Andre ideer til spillrommet inkluderer LEGO®-klosser eller favorittspill fra barndommen. Pauseromløsningene fra Staples har alt du trenger for å fylle pauseområdene med snacks og drikke til de ansatte. 

De ansatte er først og fremst på jobb for å jobbe. Du bør derfor styre unna spill som tar lang tid eller som kan lage for mye støy, som for eksempel brettspill. Velg spill som kan spilles i korte, fokuserte økter slik at de ansatte kan få mest mulig ut av pausen – og begynne på arbeidet igjen med ny energi.

Hvis du vil ha flere spillforslag som inspirerer til innovasjon, kan du se artikkelen vår om hvordan barnespill kan tilpasses til kontoret og inspirere de ansatte. 

2. Start en vennskapelig konkurranse på kontoret

Bryt opp den daglige rutinen med en vennskapelig konkurranse på arbeidsplassen hvert kvartal. Samle ansatte fra ulike avdelinger for å konkurrere, samarbeide og bli kreative.

Hold en quiz på kontoret slik at de ansatte kan bli bedre kjent med hverandre. Få alle de ansatte til levere inn fem fakta om seg selv, og gjør disse faktaene om til quiz-spørsmål.

Folk elsker å fortelle om favorittoppskriftene sine, så gjør det til en konkurranse. Organiser en kokkekonkurranse. Den kan for eksempel inkludere fotballsnacks under VM eller søte godbiter i høytidene. Be alle om å stemme og gi en premie til kokken som lagde de mest populære rettene.

Sørg for at kontorkjøkkenet har alt som trengs for at de ansatte kan nyte hverandres kulinariske innovasjoner med matløsningene fra Staples.  

3. Bli aktiv med yoga på kontoret

Det er utfordrende å komme opp med nye ideer når du er utbrent, stresset eller sliten. Yoga er det perfekte botemiddelet. Den rolige aktiviteten gir de ansatte ny energi i både kropp og sinn. Den kan også tilpasses til nesten alle miljøer. Alt du trenger er gulvplass, en yogalærer (eller bare en DVD) og matter.

Du trenger også villige deltakere! Sørg for at timene er tilpasset nybegynnere for å oppmuntre flere til å bli med. Demp lysene og gå inn i sonen i 15–30 minutter. Alle vil føle seg mer fokuserte etterpå.

4. Organiser et samarbeidsbasert kunstprosjekt

Et kunstprosjekt i en gruppe gir alle mulighet til å bruke kreativiteten sin og sette sitt eget preg på det de skaper. Dette kan være så enkelt som å skrive ut et maleri i svart/hvitt og henge det på en tom vegg. Plasser fargeblyanter og tusjer i nærheten, og be de ansatte om å fargelegge maleriet eller tegne sine egne illustrasjoner.

Hvis maleriet slår an, kan du kanskje vurdere å ansette en lærer som kan holde et kurs for hele kontoret. Du kan arrangere alt fra malefester til tegnetimer for å inspirere de ansatte til å slippe løs kunstneren i seg og bli mer kreative i arbeidet.

5. Gjør de ansatte til lærere

Alle ansatte, uansett nivå og stilling, har unik kunnskap og unike ferdigheter. Du kan oppmuntre de ansatte til å dele kunnskapen sin på tvers av organisasjonen for å skape nye kontakter og forbindelser i teamet, noe som kan lede til innovasjon for hele selskapet.

Prøv et lunsj-og-lær-format. Be de ansatte om å gi korte presentasjoner av stillingene sine til kollegene. Dette blir spesielt interessant hvis de deler overraskende eller ukjente aspekter ved arbeidet sitt. Emnene kan omfatte alt fra Excel-magi til hva kontorsjefen arbeider med i kulissene.

De ansatte kan også lære bort ferdigheter som ikke er forbundet med arbeidet, for eksempel å sjonglere eller tilberede perfekte egg. Du kan bli overrasket av hvilke hemmelige talenter kollegene dine har!

6. Dra på en kulturell ekskursjon

Planlegg en kulturell ekskursjon slik at du og teamet ditt kan få en miljøforandring og nye perspektiver. Gå på museum, dra på konsert eller se et teaterstykke. 

Start med å spørre hva de ansatte liker, og finn deretter en kulturell opplevelse som alle kan være interesserte i. Du bør oppmuntre de ansatte til å gjøre noe utenfor komfortsonen sin, men unngå å gjøre noe som er altfor polariserende siden dette ikke er like effektivt.

Etterpå samler du gruppen for å diskutere tanker og inntrykk rundt opplevelsen. Still noen spørsmål for å få samtalen i gang. Folk kan ha ulike reaksjoner på og tanker om den samme opplevelsen. Kunnskap om andres perspektiver vil hjelpe de ansatte til å være mer åpne om nye ideer – noe som er en viktig del av innovasjonspuslespillet. En felles opplevelse utenfor arbeidsplassen vil også skape mer kontakt mellom de ansatte.

Det er ikke all innovasjon på arbeidsplassen som er en god idé. Innovasjon stammer ofte fra tilsynelatende urelaterte erfaringer, samarbeid mellom kolleger som vanligvis ikke jobber sammen, eller bare det å endre tankegang. Det første steget mot å oppmuntre de ansatte til å være innovative i arbeidet sitt, er å skape et godt miljø.

Kontakt oss

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form