Logo Lyreco

Samarbeid

Del på:
  • Legamaster

Nå som millenniumsgenerasjonen, også kjent som generasjon Y, er på vei inn i arbeidslivet, er det uunngåelig at ting kommer til og endres i arbeidsmiljøet. Denne generasjonen har en viktig innvirkning på fremtidige kontorlokaler, siden det er denne generasjonen som er fremtiden til disse kontorene. Studien Fremtidens kontorpulter 2015–2016, utført av Legamasters Marketing Intelligence-avdeling, konkluderte med at millenniumsgenerasjonen har en mer samarbeidsrettet arbeidsmåte enn den foregående generasjon X, også kjent som «baby busters» – må ikke forveksles med de foregående babyboomer-generasjonene. Hva betyr så millenniumsgenerasjonens arbeidsmåte for fremtiden til kontormiljøet?

Sammenlignet med foregående generasjoner, foretrekker generasjon Y spontane, uformelle og personlige møter. Tidligere gikk kontorer fra telefonsamtaler og fakser til å skrive e-poster og delta i videokonferanser. Nå går vi tilbake til hvordan det hele startet: møte hverandre personlig, og snakke sammen ansikt til ansikt. For å fremheve den personlige funksjonen ved den samarbeidende måten å jobbe på: Millenniumsgenerasjonen velger ofte en åpen kontorløsning, slik at alle kollegene deler et åpent lokale, hvor atskilte kontorer ikke lenger er ønskelig. Det er enda mindre ønske om faste sitteplasser og mer tendens til fleksible løsninger. Ved fremtidens kontorer er arbeidet mer oppgaveorienterte enn kontorbasert. Dette betyr at de ansatte ønsker å sitte sammen med medlemmer av samme prosjektteam for å samarbeide med dem, enn at man sitter ved samme kontorpult hver dag. Denne åpne kontorløsningen bidrar til mer samarbeid mellom medarbeidere, noe som gjør det enklere å komme i kontakt med hverandre og stimulere mer uformelle samlinger. Millenniumsgenerasjonen er også kjent som «den visuelle generasjonen». Arbeid i en åpen kontoratmosfære bidrar følgelig til å forenkle visualiseringen, siden alle man ønsker å dele informasjonen med, er i samme rom.

Disse preferansene og arbeidsmåtene har en innvirkning på fremtidige kontortrender. Det er ikke bare behov for en åpen løsning i kontormiljøet, men også for områder hvor man kan ha uformelle møter. Områder for samarbeid blir mer og mer vanlig i dagens kontormiljøer, og bidrar til å skape kreativitet og stimulere teamarbeid. For eksempel er ikke «Agile»-tilnærming lenger et begrep som bare benyttes i IT-avdelinger. Denne arbeidsmåten spres også til andre avdelinger innen organisasjonene, etterhvert som de har innsett at disse avdelingene også kan dra nytte av «Agile»-praksiser og -prinsipper. «Agile» er en samarbeidsmåte som er i sterk vekst, og som benyttes mer og mer i fremtidige kontorer. Visste du at det på LinkedIn alene allerede finnes 55 349 «scrum masters», og man på Internett kan finne 8014 «Agile Coaches»? Flere og flere organisasjoner tar i bruk «Agile» som samarbeidsmåte fordi det gjør prosessen med produktlevering raskere. Det gjør at team er mer produktive ettersom de har en bedre måte å administrere prioriteringer på, og derfor kan skape produkter av høyere kvalitet for kundene. Samlet har organisasjonene som har implementerte «Agile», opplevd mange fordeler.

Det er ikke bare arbeidsmiljøet som er viktig for samarbeidende medarbeidere, men også materialene som er tilgjengelige på kontorene, er også viktig for å forbedre resultatet av samarbeidmåten. Brukerhistorier fra Legamasters studie viser behov som «noe med et håndtak for veiledere/scrummers som ofte er på farten». Legamasters svar er den nye Agile toolbox, en verktøykasse som er enkel å bære rundt, og inneholder kontormaterialer som er nødvendige for daglige scrum-økter, som tavletusj, indekstape, magneter, tavlesvamp, tavlerens og tørkepapir. Et annet behov, knyttet til den framtidige arbeidsmåten som Legamaster fokuserer på: «’Agile’-arbeidere foretrekker ofte å bruke magneter i stedet for klistrelapper for ting som skal henges på plass i mer enn noen få dager, eller som må flyttes mye rundt. For eksempel storycards på en oppgavetavle.» Legamasters enkle svar for å oppfylle dette behovet, er Magic-Chart Notes. De er statiske, så du kan enkelt feste dem på de fleste overflater, og effektivt flytte og bytte dem ut. Magic-Chart Notes er i tillegg slettbare og gjenbrukbare. Se filmen, og se selv hvordan Magic- Chart Notes gir et snev av magi på en samarbeidende arbeidsplass.

Kilde:                    Legamasters studie Fremtidens kontorpulter for 2015–2016   
                             Legamaster Strategy Survey for 2015

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form