Logo Lyreco

Hvordan oppfordre til samarbeid på kontoret

Del på:

Samarbeid kan være svært gunstig i forretningslivet. Når ansatte med ulike sterke sider og oppfatninger jobber sammen, er det større muligheter for økt kreativitet og idèmyldring. Når samarbeidsrutinene er på plass, er det mulig å tiltrekke seg de beste talentene, øke produktiviteten og styrke arbeidsmoralen.

Samsung, Google og Apple er blant verdens mest vellykkede merkevarer, og i tillegg til sin fantastiske suksess har alle én ting til felles: et samarbeidsorientert arbeidsmiljø. Hvis du ønsker å oppnå samme fordeler, er det tid for å ta i bruk denne modellen. Hvis dere skaper et kontormiljø som oppfordrer til samarbeid, kan det fort bli bedriftens fremste ressurs.

Et godt samarbeidsmiljø skapes imidlertid ikke over natten. Det krever nøye vurdering og en kontorutforming som gjenspeiler bedriftens verdier og riktige ergonomiske løsninger. Dere trenger ikke ha et stort kontor over flere etasjer. Gode arbeidssoner kan skapes uansett plass. Vi har fem forslag til områder som kan brukes:

1.    Lag et uformelt pauseområde

Ta i bruk det moderne konseptet med uformelle pauseområder på kontoret, gjerne med saccosekker og sofaer. Ved å skape et område der de ansatte kan kjenne seg avslappet og holde uformelle møter, får man muligheten til å få frem nye ideer som kanskje ingen ville foreslått i mer formelle omgivelser. .  

Oppfordre medarbeiderne til å forlate skrivebordet og bruke mer tid i et annet miljø. Det vil få dem til å kjenne seg mer fokusert og dermed mer produktive. I tillegg er det viktig å utvikle gode relasjoner. Det får man muligheten til i et pauseområde der man treffer kollegaene sine. Legg til rette for idémyldringer og problemløsninger ved å ta i bruk Post-it® flippoverblokker Disse blokkene passer på en vanlig Post-it® flippover, og arkene kan rives av og festes på veggen med klebemiddelet på baksiden. Det er en flott måte å presentere ideer på og holde orden på forslagene fra gruppen.

2.    Finn et eget område til idémyldringen

Lag et område på kontoret der dere kan skape nye konsepter og utvikle nye ideer. For å gjøre idémyldringen enklere, kan det være lurt å bruke en whiteboardfilm. Hvis dere trenger en praktisk løsning for å lage et slikt område på kontoret, har Post-it® brand en rekke produkter som er ideelle for en rask forvandling av rommet. Post-it® Dry Erase filmen kan tørrviskes, er rask å pakke ut og kan enkelt festes direkte på veggen eller annet egnet sted. Produktene er i flere ulike størrelser, slik at du kan velge det som passer best inn på kontorplassen dere har.


3.    Fjern skillevegger i det åpne kontorlandskapet

Forvandle et tradisjonelt kontorlandskap til et åpent samarbeidsområde uten skiller mellom skrivebordene. I et åpent kontorlandskap der man sitter nærme kollegaene sine, er det lettere å kommunisere og skape gode relasjoner.

I tillegg til selve skrivebordene og stolene kan dere utforme området med tanke på naturlig lys og god luftkvalitet. Forskning viser at disse to faktorene er ansett som viktig når det gjelder å skape en effektiv arbeidsplass. Ifølge studier bringer planter ved skrivebordene naturen inn, samtidig som de renser luften og kan øke produktiviteten med 15 %.

4.    La medarbeiderne få et naturlig møtested

Forskning viser at kaffe, te og forfriskninger står øverst på listen over de viktigste tjenestene en effektiv arbeidsplass kan tilby. Kantiner eller andre steder der man kan forsyne seg med forfriskninger, slår til og med Wi-Fi-tilkobling i populæritet. Det er det perfekte stedet for samtaler, sosialisering og pauser. Det er et viktig sted som raskt kan bli populært for samarbeid mellom ansatte fra forskjellige team.

Invester i viktig utstyr som en god kaffemaskin samt møbler og annet som legger til rette for god produktivitet. Det kan for eksempel være bord som er store nok til gruppemøter og en rikelig mengde store, Post-it® Big Notes lapper. Enkelte møtesteder kan også nyte godt av teknologiske løsninger. Store skjermer som hele teamet kan se, gjør det enklere å gå gjennom dokumenter og filer, og møtene blir mer effektive.

5.    Gi store grupper plass til å arbeide i konferanserom

Tilby et eget område til interne møter og samtaler med eksisterende og potensielle kunder. Det er viktig å kunne tilby rikelig med møterom til presentasjoner eller telefonkonferanser. Et møtebord er uunnværlig, og det samme er komfortable stoler, godt teknologisk utstyr og tilgang til vann.

Hvis arbeidsområdet er nøye uttenkt, kan det bidra til at bedriften enklere når målene sine. Hvis du ønsker at bedriften din skal dra nytte av godt samarbeid, kan du begynne ved å oppgradere kontormiljøet og deretter bruke samme fremgangsmåte i andre deler av selskapet.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form