Logo Lyreco

Fire designideer for møterommet som inspirerer til samarbeid

Del på:

Samarbeid under møter fører til bedre ideer og smartere beslutninger i hele organisasjonen. Samarbeid er imidlertid ikke alltid lett, særlig hvis folk føler at de ikke blir hørt.

Ved hjelp av god utforming kan du forvandle møterommet til et sted som oppfordrer til samarbeid. Disse endringene og oppdateringene kan bidra til å skape mer kommunikasjon og idéutveksling på hvert eneste møte.

1. Etabler en mobilfri sone

Ifølge undersøkelser sjekker vi telefonen i gjennomsnitt 28 ganger per dag. Denne ubevisste vanen kan prege møter, hindre produktivitet og samarbeid, og gi de som snakker inntrykk av at ideene deres ikke er verdt å høre på. 

Stopp denne forstyrrelsen før møtet starter. Be alle om å legge telefonene sine i en kurv ved døren før de går inn. Når deltakerne ikke er fristet til å sjekke telefonene, vil de sannsynligvis være mer fokuserte og aktive i samtalen.

2. Få deltakerne til å snakke og skrive

Måten du møblerer og fyller møterommet med utstyr på kan gjøre deltakerne mer komfortable med å dele ideene sine. Analoge skrivesaker oppmuntrer deltakerne til å snu seg bort fra datamaskinene sine og delta aktivt i møtet.

Fyll rommet med så mange skriveflater som mulig, for eksempel whiteboardtavler på veggene og stabler med Post-it®-lapper på midten av bordet. Deltakerne kan tegne eller skrive ned ideer raskt. Og ikke glem skriveutstyr! Tenk på whiteboardpenner, fargerike penner og tusjer, blyanter og mer permanente tusjer. Disse bør ligge innen rekkevidde slik at møtedeltakere kan skrive så snart inspirasjonen inntreffer.

Staples_Meeting-Room_IN-TEXT.jpg

3. Bruk et rundt bord

Tenk over hvordan et rektangulært bord kan påvirke dynamikk. Folk velger sider automatisk. Folk fra ett team vil trekkes sammen på den ene siden, noe som automatisk skaper en «oss» mot «dem»-dynamikk. Den mest erfarne personen vil sannsynligvis sitte på enden. Personer på den ene siden starter gjerne sin egen samtale som ekskluderer de på den andre siden.

Alle må føle at de er likestilte og synlige for at samarbeid skal finne sted. Forskning viser at et rundt bord gir større følelse av tilhørighet og fører til mindre motvilje. Når gruppen sitter i en sirkel, kan alle se hverandre. Det blir vanskeligere å ha egne samtaler. Det blir ingen sider, noe som oppmuntrer til samhandling mellom teamene. Møtet får en mer samarbeidsorientert start fra det øyeblikket deltakerne setter seg ned.

Utforsk løsninger for kontormøbler fra Staples og finn det perfekte møteromsoppsettet for bedriften din. 

4. Tilfør farge

Et monotont møterom kan være lite inspirerende. Fargen på dekorasjoner og møbler kan påvirke humøret til deltagerne. Du bør vurdere å tilføre litt farge på møbler, vegger, bilder og annet tilbehør i møterommet. Farge vil ikke bare gjøre rommet mer livlig, det kan også føre til bedre resultater. En studie utført av University of British Columbia, avdekket hvordan enkelte farger påvirker kreativiteten. Blåfarger øker kreativiteten, mens rødfarger gjør personer mer oppmerksomme på detaljer.

Er du klar til å fremme samarbeid på kontoret? Start med fellesområder som møterom, og du vil snart oppdage de positive effektene av at de ansatte samarbeider mer. 

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form