Logo Lyreco

Effekten av MEETSPACE

Del på:

Glem myten om det ensomme geniet – dagens forretningsverden drives av samarbeid. Det har blitt bevist at nyskapende samarbeidstrender øker produktiviteten med så mye som 30 %, mens forskning utført av Deloitte viser at 60 % av de ansatte er mer nyskapende når de samarbeider med kolleger.

Ikke bare er det bedre for bedriften, men de ansatte ønsker selv å samarbeide. I følge Kelly Services Inc definerer 60 % av europeiske arbeidere et sterkt samarbeidsmiljø som avgjørende for en ideell arbeidssituasjon. Flere og flere organisasjoner oppdager at samarbeid i økende grad er blitt den eneste måten å arbeide på.

I Staples sier vi: "better space leads to better work". Dette gjelder spesielt steder hvor folk samarbeider: MEETSPACE.

Fleksibilitet er nøkkelen 

Serious man working on his project

Bedrifter legger til rette for et bedre samarbeid ved å bli enda mer fleksible i måten de gjør det mulig for de ansatte å arbeide på. I den samme Kelly Services-rapporten fant forskere at mer enn to tredjedeler av europeiske bedriftsledere er enige om at fleksible arbeidsmiljøer har en mer betydelig økonomisk effekt på deres bunnlinje enn å kutte driftskostnadene.

Bedrifter bygger komfortable, kreative samarbeidsområder i konferanserommet og ellers på kontorene for å oppmuntre til dynamisk idémyldring, i tillegg til å investere i digitale samarbeidsverktøy som lar medarbeidere møtes og samarbeide like enkelt på de samme filene fra hver sin side av kontinentet, som fra avlukker som ligger ved siden av hverandre.

Enten det foregår ansikt til ansikt eller fra skjerm til skjerm, er bedre samarbeid det viktigste en bedrift kan gjøre for å holde tritt med det halsbrekkende tempoet i næringslivet i dag. 

Der tenkere møtes

two people drawing on whiteboard

Det flotte med samarbeid er at det kan skje når som helst og hvor som helst – bare ansett folk. Det er imidlertid mye en organisasjon kan gjøre for å oppmuntre til og få mer ut av samarbeid.

Som det opprinnelige MEETSPACE har konferanserommet alltid vært kjernen til samarbeid. Mens det fremdeles er stedet der ansatte og ledere samles for å holde presentasjoner og ta avgjørelser, forventer organisasjoner nå at konferanserommet også skal fungere som et arbeidsområde. Tavler, store presentasjonsark, veggmonterte TV-er og annet telekonferanseutstyr er fantastiske verktøy for å utveksle ideer, dele skjermbilder og for å kommunisere med eksterne kollegaer.

I tillegg til samarbeid på arbeidsplassen er det viktig å huske på at nesten like mye arbeid foregår utenfor kontoret som på det. I henhold til data samlet inn av Eurofound, jobber tre av ti arbeidstakere i Europa hovedsakelig eksternt på steder som hjemme, på en klients eller kundes kontor, på offentlige steder eller i bilene sine. For å sørge for et virtuelt MEETSPACE som knytter disse arbeiderne sammen, er utstyr som headset og ekstra batteripakker for telefoner like nødvendig som programvare som Skype for Business, Google Docs og Dropbox.

Samarbeid er en nøkkelfaktor

Når en arbeidstaker evaluerer en mulig arbeidsgiver, ser de ikke bare på lønnen eller fordelene. De evaluerer også selskapets engasjement for samarbeid. I henhold til Kelly Global Workforce Index sier 84 % av europeiske arbeidstakere at det å arbeide for et nyskapende eller progressivt selskap er viktig for dem, men bare 14 % er svært enige i at deres nåværende arbeidsgiverstruktur fremmer samarbeid og inkludering.

Når ansatte verdsetter samarbeid, og dette ikke blir oppfylt, er det mer sannsynlig at en arbeidstaker søker stillinger andre steder. En samarbeidskultur og investeringene et selskap gjør i sitt MEETSPACE, fører ikke bare til bedre resultater fra de ansatte, men kan øke tiltrekningen av talenter og begrense kostnader for personalavdelingen.

Hvert MEETSPACE krever en gjennomtenkt utforming, komfortable møbler, riktig rekvisita og den nyeste teknologien for å hjelpe kollegaer med å få mest mulig ut av samarbeidet deres. Staples er her for å hjelpe de ansatte med å arbeide sammen og utnytte hverandres ekspertise.

Få mer MEETSPACE-inspirasjon, og bla gjennom Staples’ løsninger for gode samarbeidsmøter.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form