Logo Lyreco

7 tips for å holde bedre møter etter ferien

Del på:

Når du kommer tilbake til jobb etter en avslappende sommerferie, er du forhåpentligvis oppkvikket, uthvilt og klar til å ta fatt på resten av året med et sterkt ønske om å lykkes.

Med slike gode intensjoner og positiv energi er det siste man trenger å bli nedlesset med møter som tilsynelatende byr på flere hindringer enn løsninger. Her er syv enkle tips for å få mer effektive møter.

Office, business, skrivebord, datamaskin, dokumentet, papir, tabell, voksen, møbler, laptop, arbeid, rom, teknologi, familie, desktop, folk, papirarbeid, profesjonell, ansatte, telefon

Lag en møteagenda 

 

Ofte mister en fokus under møter fordi de mangler en klar struktur. Hvis du skriver en klar møteagenda, deler den før møtet og henger den opp på en tavle i rommet for å hjelpe dere med å holde fokus, blir det lettere å ta for seg de viktigste elementene i tur og orden. 

Inviter færrest mulig deltakere

Det virker kanskje opplagt, men det er sant. Jo færre du inviterer på møtet, jo raskere og mer effektivt kommer det til å bli. Når du lager listen over hvem du vil ha med på møtet, bør du tenke nøye over om de virkelig er relevante for sakene som skal diskuteres , og om de vil kunne bidra positivt til møtet.

Involver deltakerne

Det er ikke nok bare å ha de riktige menneskene med på møtet, de må være engasjert også. Hvis dere skal ha en idémyldring, kan du dele ut klistrelapper de kan skrive ned ideene sine på, eller bruke en flippover fra 3M til å skrive møtenotater på under møtet.

Bruk stoppeklokke

Vi har alle har vært med på møter som trekker ut i det uendlige. Presiser når møtet slutter, og fortell deltakerne at alt skal være ferdig innen da. Ha en stoppeklokke på bordet under møtet og sørg for at alle kan se den – det vil få sakene unnagjort fortere og hjelpe til med å holde agendaen. 

Hold møter stående

Når du organiserer et møte hvor deltakerne må stå, har det ofte den effekten at alle ønsker å komme seg gjennom agendaen så fort som mulig. Møter der alle står, antas også å være mye mer produktive.

Ingen bruk av telefon under møtet

Telefoner og mobile enheter er alltid distraherende. Enten noen får en telefon de bare "må ta", eller de leter etter mer informasjon på Internett underveis i møtet, betyr det at du ikke har deres fulle oppmerksomhet. Si derfor fra starten av at dere ikke skal ha med telefoner i dette møtet.

Lag en parkeringsplass

I mange møter dukker det opp emner som er relatert til temaet, men strengt tatt ikke relevant. Du kan unngå å bli avsporet ved å sette opp en "parkeringsplass" for slike emner – og bli enige om å ta dem opp igjen senere og gå mer i dybden. Også her er det nyttig å bruke en flippover eller store møtenotater for å notere innspillene som nevnes.

 

Ved hjelp av disse sju tipsene kan du sikre at møtene blir kortere, klarere og mer fokuserte – og sjeldnere. Det er verdt å ha den amerikanske økonomen og forfatteren Thomas Sowells ord i tankene: "De minst produktive menneskene er ofte de som vil holde flest møter."

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form