Logo Lyreco

Slik kan du og de ansatte utnytte energi opparbeidet i ferien – og ta den med dere på jobb

Del på:

Selv om det meste i arbeidslivet har endret seg de siste tiårene, er det én ting som fremdeles gjelder for de fleste ansatte og det er sommerferie. Det er en mulighet for dem til å slappe av, bruke tiden på det de har lyst til og glemme fullstendig livet for en stund.

Når de kommer tilbake på jobb skal de i teorien være fulle av energi og klare for å starte et nytt kapittel i arbeidslivet.

Det er en perfekt mulighet for arbeidsgivere til å bruke denne energien til å bedre stemningen – og produktiviteten – til hele kontoret. En effektiv måte å gjøre dét på er å la dem følge ditt eksempel. Her er fem forslag til hvordan du kan få i gang en ny, spennende fase i arbeidet etter ferien.

reise, stranden, vann, hav, havet, sommer, voksen, kysten, avslapning, fritid, ferie, folk, en, sand, mann, utendørs, datamaskin, kvinne, rekreasjon, laptop

Ta en opprydning

En fin måte å komme tilbake i rutinen på er å rydde ordentlig opp på skrivebordet ditt. Ikke bare på overflaten, men også i alle skuffene og arkivskapene du bruker. Antagelig vil du finne mange dokumenter du ikke trenger lenger – disse kan du heller putte i makuleringsmaskinen.

Hold orden

Du vil også finne mange ting du må beholde, og etter ferien er et fint tidspunkt å revurdere hvordan du skal organisere dem. Kanskje du vil oppbevare dokumentene dine i fargerike permer som reflekterer det ferieglade humøret ditt? Eller hva med noen flunkende nye brevkurver som gir deg lettere tilgang til dokumentene du trenger?

Planlegg de neste par ukene

Når du har ryddet opp i rotet, er det på tide å sjekke kalenderen for å se hva du har fore de neste par ukene. Dette er et fint tidspunkt å begynne å prioritere tiden din på, og skille de viktige oppgavene fra de mindre viktige. Fargede Post-it-lapper passer ypperlig til å visualisere dette – bruk forskjellige farger for ulike prioritetsnivåer.

Gå gjennom e-postene dine

Innboksen din renner sikkert over av nye e-poster når du kommer tilbake på jobb. Det første som slår deg er kanskje at du bør jobbe deg gjennom dem kronologisk. Men det vil sikkert være mye mer effektivt for deg hvis du ser gjennom dem ved å sortere etter avsender eller tema. Da blir du mer fokusert og kan jobbe med dem på en mer effektiv måte.

Gjenoppta kontakten med kollegene dine 

Midt oppi alt dette må du huske at det er en tøff overgang å gå fra total ferieavslapning til den hektiske jobbtilværelsen. For å gjøre overgangen litt mykere bør du ta deg tid til en lunsjpause og kanskje invitere en kollega eller to til å spise sammen med deg og diskutere arbeidsprioriteringer. 

Det behøver ikke være avskrekkende å komme tilbake på jobb etter ferien. Ved å komme tilbake oppkvikket og uthvilt kan du og kollegene dine gli rett inn i arbeidsrutinen igjen, klare til å takle enhver utfordring.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form