Logo Lyreco

Hvordan farger kan gjøre deg mer effektiv i jobben

Del på:
  • Exacompta

En undersøkelse som nylig har blitt foretatt på Universitetet i Texas viser at grå, beige og hvite kontorer fremkaller en følelse av tristhet og depresjon, spesielt blant kvinner.

Tilsvarende vitenskapelige studier har vist at farger ikke bare spiller inn på vårt humør, men at de også har sitt å si for produktiviteten, og at det kan spille i begge retninger. Akromatiske omgivelser med hvitt og sort er ikke livlige, og har derfor ingen produktiv effekt. Denne typen fargesettinger øker til og med risikoen for utbrenthet med 25 %.

Finn ut av hvordan farger ubevisst virker inn på evnen til å fatte bestemmelser, og på produktivitet, lykke, kreativitet og kommunikasjon.

RØD
Varme farger virker stimulerende. Rød er fargen som virkelig skaper produktivitet! 

Små mengder med rødt i arbeidslokalene, som for eksempel en vegg eller bruk av rødt arkiveringsmateriell vil aktivere den venstre hjernehalvdelen, noe som skaper energi i omgivelsene.

GUL og ORANSJE
Gule omgivelser gir lykkefølelse, bedrer selvfølelsen og gjør det lettere å ta bestemmelser. Dersom du må ta viktige eller vanskelige valg, prøv å gjøre det i et rom med nøytrale farger, men arbeid med gule arkiver.

Oransje er en farge som fremmer kommunikasjon og lykke. Oransje detaljer blant møblene eller for eksempel oransje ringpermer har en positiv virkning på besøkende som blir tatt imot i en resepsjon.

BLÅ
Dersom du har behov for å være kreativ, på linje med forskere, arkitekter eller designere, bør du fokusere på blå arkiveringsdetaljer. Kreativitet (den høyre hjernehalvdel) aktiveres av blå farge. Blå virker beroligende, og gjør at det lettere å komme med gode ideer.

Men blått bør kombineres med andre farger, som rødt, limegrønt eller rosa. For mye blått kan nemlig ha en bedøvende virkning!

GRØNN 
Grønn er en farge med beroligende virkning. Grønt bedrer konsentrasjonen(aktiverer begge hjernehalvdeler samtidig). Det er også den perfekte farge når man leser! Så nøl ikke med å samle viktige dokumenter i en grønn mappe for å motivere lesingen.

ROSE og LILLA
Rosa fremkaller positive følelser, holder deg rolig og senker stressnivået. Rosa bedrer dessuten produktiviteten.

Fargenes innflytelse er noe som er helt ubevisst, men det er faktisk mye viktigere enn vi tror. Så tenk på det når du skal velge møbler eller arkiveringmateriell!

Dersom du tar de riktige fargevalgene for dine arkiver og lar fargene ha sin innvirkning, er det ingen tvil om at Exacomptas arkiveringsprodukter i satinert hardpapp vil bedre effektiviteten og gjøre at du når dine arbeidsmål, og det i arbeidsomgivelser der du føler deg vel.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form