Logo Lyreco

Effekten av WORKSPACE

Del på:

Den gjennomsnittlige arbeidstakeren i Europa bruker 40,3 timer i uken på jobb, og de aller fleste av disse timene tilbringes ved det samme skrivebordet eller den samme arbeidsstasjonen. Med tanke på hvor mye tid folk bruker på jobb, blir overraskende lite tid viet til å tenke på arbeidsmiljøet.

Fra retningen på et skrivebord til valg av kontorrekvisita – det daglige arbeidsmiljøet til en ansatt har neppe endret seg siden dagen de begynte i stillingen, med lite kreativ kontroll tilgjengelig bortsett fra å sette opp noen familiebilder eller kanskje en kalender på skrivebordet – hvis de har et skrivebord! Det finnes enda færre muligheter til å gjøre et WORKSPACE perfekt for arbeidstakere som tilbringer dagen på andre steder, som i et klasserom, på et legekontorer eller på lagre.  

Selv om disse områdene er utrustet med de beste intensjoner, har alle naturligvis sine egne personlige preferanser, så vel som sine egne utløsere for både kreativitet og stress. Ved å gi ansatte muligheten til å tenke på hvor og hvordan de jobber, kan organisasjoner ofte øke de ansattes komfort, kreativitet og produktivitet betydelig. Det er her vi kommer inn i bildet.

I Staples sier vi: "better space leads to better work". Spesielt gjelder dette hvor arbeidet utføres - WORKSPACE.

Tenk fysisk

Smiling young female entrepreneur working on a laptop at home

WORKSPACE har en betydelig innvirkning på de ansattes velvære og produktivitet. Utseendet, følelsen av og funksjonaliteten til arbeidsområdets møbler, teknologi og rekvisita påvirker hvordan arbeidet utføres. Et gjennomtenkt, godt utformet og moderne WORKSPACE kan fungere som en drivkraft for økt produktivitet og velvære på jobb. Motsatt kan et dårlig utformet og lite tilrettelagt arbeidsområde fungere som en hindring, slik at de ansatte føler seg mindre inspirerte og produktive.

I én undersøkelse ble det funnet at selv en liten endring i en ansatts velvære hadde en stor innvirkning på ytelsen. I henhold til denne undersøkelsen vil en reduksjon på 7 % på velværeindeksen forårsake en 18,6 % høyere risiko for søvnlidelser, 15 % høyere risiko for angst eller depresjon og 14,6 % høyere risiko for diabetes.

Skill deg ut fra andre arbeidsgivere

Young brunette woman using mobile while standing on street and waiting for a bus or taxi

Men det handler ikke bare om det fysiske rommet. For ett stadig voksende antall arbeidstakere er WORKSPACE ved kjøkkenbordet to ganger i uken, ett hotellrom hundre kilometer fra sjefen eller på en kundes kontor. De siste tekniske løsningene for å legge til rette for slikt fleksibelt og eksternt arbeid er en flott måte å forbedre arbeidsforholdene på for de ansatte, uansett hvor de måtte befinne seg. 

Dette er viktig fordi et moderne WORKSPACE ikke bare er et krav for bedre arbeid – det er også et krav for rekruttering av ansatte og kunder. En annen studie undersøkte 1000 kontorarbeidere i Storbritannia for å analysere innflytelsen sunne og glade ansatte har på produktiviteten. Bedrifter med høy ytelse ble funnet å tilby gjennomtenkte løsninger for arbeidsområdet som hev og senk bord og personlige skap. I tillegg sa 48 % av arbeidstakerne at utformingen av arbeidsområdet hadde en merkbar virkning på deres beslutning om å forbli hos en arbeidsgiver eller ikke.

Ettersom arbeidsgivere konkurrerer med hverandre om nytt talent, må de gjøre sine WORKSPACE til et sted deres ansatte fortsetter å verdsette, enten det gjelder utformingen av kontoret eller deres muligheter til å arbeide virtuelt.

Gjør ditt WORKSPACE til en vinner

AdobeStock_103168262.jpeg

Alle er forskjellige. Én arbeidstaker kan foretrekke en komfortabel stol i stedet for et hev og senk bord på sitt kontor med 500 andre ansatte, mens en annen kan ønske seg varmere belysning eller noen planter på tannlegekontoret de jobber på. Men alle vellykkede moderne WORKSPACE deler imidlertid følgende elementer:

Møbler og design: Alle WORKPLACE krever møbler som ansatte kan skrive på, sitte på og ved, lagre rekvisita i, samarbeide med andre medarbeidere på og ha litt privatliv ved.

Teknologi: Alle bedrifter trenger datamaskiner, telefoner, skrivere, kopimaskiner og annen kontorteknologi for å holde de ansatte produktive i enhver arbeidssituasjon. 

Kontorprodukter: Penner, papir, binders og annen kontorrekvisita er avgjørende for kommunikasjon og organisering.

Finn ut mer om innvirkningen WORKSPACE har på arbeidere og flere tips om hvordan du kan forbedre det.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form