Logo Lyreco

EFFEKTEN AV MOTIVASJON

Del på:
  • Post-it

"Ideer. Alle har dem. Du har sikkert hatt flere selv i dag. Men den virkelige utfordringen er å realisere den gode ideen, spesielt med den raske utviklingen vi ser i dagens samfunn. Hvor mange ganger har sjansen din blitt borte for deg fordi du manglet tid eller fokus?

Post-it®-produkter har vært kreativitetens støttespiller i 35 år. Våre produkter har bidratt til å få ideene ut i livet – alt fra det minste prosjektet til den største organisasjonen.

La oss se på noen måter vi kan realisere ideene dine på:

Få det ned
En god ide kan være borte på et øyeblikk. Det å få en tanke ned på papiret kan være et kappløp mot tiden.

Det krever et høyere konsentrasjonsnivå og fokus å skrive ned en ide eller et mål enn det krever å bare tenke en flyktig tanke. Studier har vist at det er 42 % mer sannsynlig at du gjennomfører ideen hvis du skriver den ned.* Dermed trenger du en rask, enkel og pålitelig løsning.

Post-it®-lapper er perfekte for raskt å notere ned en ide eller beskjed. De finnes i en rekke fasonger og størrelser, slik at du enkelt kan skrive alt fra en rask merknad til et komplett manifest. Og siden de er enkle å feste, kan du henge dem opp der du ser dem. Du tror det jo ikke før du får se det.

Idemyldring
En av de viktigste faktorene for holde motivasjonen oppe er å dele ideen din med andre. Og hva er vel en bedre måte å samarbeide på enn en idemyldringsdugnad? Nye perspektiver kan gjøre en god ide om til en fantastisk ide.

Med Post-it®-flippoverblokker kan mange personer notere ned ideer på ett stort ark. Øyeblikkelig tilbakemelding. Når dere har et positivt samarbeidsmiljø, blir alle stemmer hørt, og dere kan finne nye løsninger.

Lyst til å ta det ett skritt videre? Bruk Agile-/Scrum-modellen. Med denne modellen deles en ide eller et prosjekt inn i en rekke moduler som hver skal testes. Sett sammen et lite team av nøkkelpersoner som regelmessig møtes. Gi deretter ulike Post-it®-lapper til hver person, og lag overskrifter for forskjellige funksjoner, som «Skal gjøres», «Påbegynt», «Må testes» og «Ferdig».

Hver nøkkelperson har ansvar for hver sin funksjon. Etter hvert som ideen eller prosjektet utvikler seg, flytter alle Post-it®-lappene sine fra trinn til trinn, helt til lappene står under overskriften «Ferdig». Enkelt.

Visualisering
Visualisering er et svært effektivt virkemiddel. Det kan faktisk spille en nøkkelrolle når du skal realisere ideene dine.

Når du får se ideen illustrert, kan det gjøre den enklere å forholde seg til. Bilder, skisser og figurer er nyttige verktøy når du vil holde på kreativiteten.

Hvis du kartlegger en ny prosess med fargekoder eller skisserer en ide med kreative tegninger, kan Post-it®-lapper være til hjelp når du skal konkretisere tankene dine.

Positive tilbakemeldinger
Alle trenger litt oppmuntring nå og da. Enten fra oss selv eller fra andre. Det er lett å gå seg vill i små detaljer og glemme helheten.

Med Post-it®-lapper kan du henge opp et motiverende sitat eller en oppmuntrende beskjed nesten hvor som helst. Disse små, men inspirerende ordene er en nyttig påminnelse om at arbeidet vårt gir både mening og verdi.

Det å realisere ideer er både en morsom og dynamisk prosess. Det er alltid oppturer og nedturer, uventede seire og uforutsette utfordringer. Én av utfordringene kan være å holde motivasjonen oppe.

Hvis du bruker noen av disse enkle teknikkene, har du likevel en god sjanse til å holde en stø kurs og få satt ideen ut i livet. Og det er verdt det. Det fantastiske med å se ideen gå fra din personlige fantasi til virkelighet, er bevis på at vi har evnen til å påvirke verden rundt oss.

Post-it®-produkter er det perfekte hjelpemiddelet til å holde motivasjonen oppe: De kan deles, flyttes og klistres, og ideene følger med.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form