Logo Lyreco

5 tips for å utnytte opparbeidet energi etter ferien

Del på:
Staples_article

Når januar 2018 har startet og julepynten er pakket ned for denne gang, kan vi igjen konsentrere oss om arbeidet. For mange er dette tiden på året da man er mest opplagt. Ferie i kombinasjon med starten på et nytt år gir inspirasjon og entusiasme på kalde vintermorgener. Men hvordan kan du utnytte den nye energien for å oppnå større produktivitet på kontoret? Her er 5 tips for å oppnå dette.

1. Oppfordre til å ha klare og oppnåelige mål
Når det er snakk om å øke produktiviteten, hjelper det ikke å bare øke presset og be de ansatte jobbe flere timer. Trøtte og stressede medarbeidere bidrar ikke til lønnsomme prosjekter. Oppfordre de ansatte til å skrive ned klare mål med tydelige tidsrammer. Slike mål for det nye året er til god hjelp for de ansatte og gir dem konkrete mål å arbeide mot. 

2. Utstyr arbeidsplassen med gode verktøy for å holde orden
Dette er den perfekte tiden på året til å investere i utstyr som gjør arbeidet litt enklere. Sørg for lager av kontorrekvisita som nye notat- og avtalebøker, brukervennlig arkivsystem og klistrelapper, planleggere og sakser etc. Ved å sørge for at kontoret er fullt utstyrt med alle verktøy som trengs for å kunne bruke tiden på en effektiv måte og få jobben gjort, kan du styrke både arbeidsmoralen og produktiviteten. 

3. Anerkjenn og belønn suksess
Flere studier har vist at man ved å anerkjenne god innsats kan skape positivitet og dermed øke produktiviteten. Samtidig er det slik at ansatte som gjør en god innsats på jobben, men som ikke føler at arbeidet blir satt pris på, fort kan bli motløse og desillusjonerte. Oppfordre bedriften til å ta seg tid til å anerkjenne suksess og gi belønninger. Det å feire en suksess kan være alt fra å si «godt jobbet» til å innføre en ordning for å kåre «månedens medarbeider». Uansett hvordan dere velger å gjøre det, vil det gi positive resultater. 

4. Kontroller at alle kontorsystemer fungerer som de skal 
Det er få ting som er mer frustrerende enn når arbeidet stopper opp på grunn av en gammel kopimaskin som ikke fungerer. Eller når arbeidet blir avbrutt av at du må ringe IT-avdelingen for å fikse skriveren. For å starte et nytt og effektivt arbeidsår kan det være lurt å gå gjennom alle maskinene på kontoret for å kontrollere at de fungerer som de skal. Hvis du synes at bedriften bør investere i en ny makuleringsmaskin eller skriver, kan det være en god idé å ordne det helt i starten av året. Det er også lurt å ta en titt på resten av arbeidsmiljøet for å se om det er annet utstyr som er modent for utskifting. Det kan for eksempel være nytt utstyr til kjøkkenet, nye oppbevaringsløsninger eller ny belysning. Når teamene kommer tilbake på jobb etter juleferien, kan det være motiverende at arbeidsplassen er tilrettelagt for et nytt og problemfritt arbeidsår. 

5. Gi ekstra inspirasjon 
Mange kontorer og andre arbeidsområder er utformet med så få forstyrrende elementer som mulig. Men det kan være lurt å ha noen inspirerende elementer på arbeidsplassen. En rekke omfattende studier tyder på at minimalistisk design og nøytrale farger ikke bidrar til å øke produktiviteten. I stedet kan man vurdere å ta i bruk flere farger, for eksempel ved å henge opp bilder eller fotografier på kontoret. En mer stimulerende arbeidsplass gjør at man kjenner seg fornøyd og dermed kan yte bedre. 

Ved å sørge for riktig arbeidsmiljø og utstyr til kontoret helt i begynnelsen av det nye året legger man til rette for økt produktivitet. Hvis du tar deg tid til å gjøre disse investeringene nå, kan du dra nytte av det hele resten av året.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form