Logo Lyreco

Slik administrerer du mobile arbeidere mer effektivt

Del på:
staples

Fremveksten av den virtuelle arbeidsplassen har en betydelig effekt ikke bare på måten de ansatte arbeider på, men også på lederstilen. Dagens arbeidsgivere erfarer at for å tiltrekke seg de beste folkene i et konkurransepreget marked må de tilby mer fleksible arbeidsforhold og være åpne for en ny måte å tenke på når det gjelder forholdet mellom sjefer og ansatte. Å gi avkall på kontroll er en del av svaret, men dette betyr ikke å gi avkall på kontakt og samtaler. 

Staples’ Workplace Index-rapport forespurte tusenvis av arbeidere og fant at 37 % sa at mer fleksibilitet ville gjøre dem mer produktive. Og 63 % av de lykkeligste arbeiderne som ble intervjuet, sa at de hadde fleksibel arbeidstid eller frihet til å telependle. 

tre, ingen person, bedrift, tekst, kube, fritid, alfabetet, tre, utdanning, leketøy, barn, spill, suksess, risiko, skriving, penger Bestill, papir, signere, opprette

Å lede en ekstern arbeidsstyrke innebærer å lære seg nye ferdigheter som virtuell leder. Her er noen tips:

Ikke send dem e-post hele tiden

50 % av de ansatte føler at de får for mange e-poster, og 68 % mener at det gjør dem mindre produktive. Du må stole på den mobile arbeidsstyrken og til en viss grad bare la dem fortsette med jobben sin. Be dem om å sende deg en daglig oppdatering eller fremdriftsrapport, og send dem bare e-post hvis det er en kundeforespørsel eller et dokument de trenger omgående. 

Bruk en administrert mobilløsning 

Dette kan hjelpe deg med å holde dine ansatte fokuserte og koblet til både deg og hverandre. Nøkkelen er å gi folk teknologiske verktøy for å dele informasjon, kommunisere og samarbeide – både når det gjelder maskinvare og apper.

Samtale er nøkkelen

Å ha regelmessige konferansesamtaler med dine mobilt ansatte én-til-én eller i grupper hjelper deg med å ha oversikt over hvordan de gjør det. Det bidrar også til at de føler at de hører til og er en del av et lag. Gjennomtrekket blant de eksterne ansatte kan være høyere hvis de føler seg utelatt. 

Få det på papiret

Å dokumentere hva som er forventet fra mobile arbeidere er et fornuftig grep som gjør at alle vet hvor de står. Lag en ny kontrakt som oppgir hvor mange timer den mobile arbeidsstyrken må jobbe, hvor ofte de må rapportere til deg og hvilket utstyr du kan stille til rådighet for dem. 

Bli godt kjent med hverandre

Å ha en intern, formell introduksjon for nye ansatte som skal arbeide eksternt, hjelper dem med å forstå organisasjonskulturen, og gir dem grunnlaget de trenger for å forme relasjoner med kollegaer og ledere.  

Det er en meget stor utfordring å lede en arbeidsstyrke som ikke er fysisk til stede. Det må vellykkede bedrifter være åpen for. Med bare noen få endringer i måten vi tenker og leder på, kan eksternt samarbeid føre til mer fornøyde og kreative arbeidsgrupper – og høyere standarder for produktivitet. 

Del på:
Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form