Logo Lyreco

Vårens beste vedlikeholdstips for renholdsansvarlige

seks tips for hvordan du kan sjekke bygningens tilstand denne våren

Del på:

Vinteren er endelig over, og det er på tide å få bedriften til å stråle igjen, på flere måter. Våren er den perfekte anledningen til å sjekke hvordan det står til med bedriften din. Høres det vanskelig ut? Det er det slettes ikke. Du kan få en enkel start på vedlikeholdet av bygget ved å følge disse enkle tipsene. Kundene legger raskt merke til hvordan det ser ut der bedriften din holder til, men likevel er vedlikehold av lokaler noe som ofte nedprioriteres. Når gikk du egentlig sist grundig gjennom bygningens tilstand og vedlikehold? En såkalt helsesjekk gjør at man kan forhindre at små problemer utvikler seg til å bli store. Hva venter du på? Sett i gang! Våren er her!

1. Inviter entreprenøren til å ta en sjekk

Alle har opplevd det: Du reparerte noe, og så gikk noe annet i stykker. Det er derfor det er best å oppdage de små tingene nå, før de utvikler seg til å bli større problemer. Du trenger ikke å ta deg av alt selv. Du kan for eksempel be en entreprenør (eller vaktmesteren) om å vedlikeholde og rengjøre bygningen(e). Sett funnene i system, gjør notater om eventuelle reparasjoner som må til, og legg en plan for å få bygningen i topp stand igjen. 

Hvis man løser små saker man har notert seg, kan det føre til store forbedringer av både utseende og funksjonalitet. Hvis du også gjennomfører regelmessige forebyggende tiltak i den årlige vedlikeholdsplanen, fører dette til kontinuerlig forbedring.

2. Se på bygningen med nye øyne

Hvilket inntrykk tror du at bygningen din gir besøkende? Hva er deres første tanker når de går gjennom inngangen? Gir dette et bilde som stemmer overens med bildet du ønsker å gi av bedriften din?

Inngangspartier og gulv får hard medfart om vinteren. Snø, regn og veisalt gjør at skitt trampes utover teppene og fører til at gulvene blir oppskrapet. Tenk på hva dette gjør med gulvene og inngangspartiene! Når vinteren er over, er det tid for å rense teppene og bone gulvene. Husk at detaljene har stor betydning. Småting kan utgjøre en stor forskjell for hvilket inntrykk bygningen din gir. ... og hva med den gamle, slitte dørmatten? Det er kanskje på tide å bytte den ut.

3. Sørg for at du er forberedt med godt utstyr

En god vårrengjøring kan bety mye for organisasjonen. Det øker også trivselen til både kollegaer og kunder.

I likhet med alle givende prosjekter trenger man riktig utstyr for å gjennomføre en god vårrengjøring. Lag en huskeliste for alle renholdsjobber du gjør på arbeidsplassen, og sørg for at du bare bestiller det du trenger. Noter hva du har av rengjøringsprodukter og -materiell, og kontroller om mopper, koster og støvsugere må repareres. Dette er et godt tidspunkt for å oppdatere rengjøringsutstyret ditt.

Alt du trenger til vårrengjøringen

Vi hjelper deg med å få mer til å skje.


Bestill renholdsprodukter

4. Oppdag skjult skitt

Vinteren setter sine spor på bygningen og vinduene. Om våren er det viktig å ta en grundig titt på resultatet av den ukentlige rengjøringen og kontrollere at dere ikke overså noe. Se for eksempel på markisene. Rull dem ut, og se om de må rengjøres. Ta en prat med entreprenøren. Større vindusvaskbedrifter har spesialtjenester for markiser og solskjermer.  En annen måte å få bygningen til å skinne på, er ved å bruke en høytrykksspyler. Personalet kommer til å sette pris på det!

5. Ikke glem uteområdene og parkeringsplassen 

Uteområdene er det første de besøkende får øye på. Minimal inverstering i innganger, plener og parkeringsplasser kan utgjøre en stor forskjell. Her er noen eksempler på hva du kan gjøre:

  • rake løv og fjerne grener regelmessig
  • kontrollere om vedlikeholdsutstyret er i god stand
  • sørge for at røykere har askebeger og ly
  • sjekke om klimaanlegget må vedlikeholdes

(Ikke glem at sommeren er rett rundt hjørnet. Har du testet det? God luft er viktig for personalets helse.  Kontroller servicekravene, og sørg for at bygningen er forberedt på årets første hetebølge)

6. Gjør renholdet miljøvennlig

Vi håper du (på vegne av bedriften) tar din del av ansvaret for å nå EUs klimamål for 2030. Du lurer kanskje på hvordan?

Du kan bidra stort gjennom renhold. Vil du vite mer? Du kan komme i gang under vårrengjøringen! For eksempel kan du velge miljøvennlige rengjøringsmidler. Visste du at det finnes fullstendig biologisk nedbrytbare kjemikalier som fungerer minst like godt som tradisjonelt brukte kjemikalier?  Enda en grunn til å sjekke merkingen på kjemikaliene du allerede har, for å se hvor miljøvennlige produktene dine er, og benytte våren som anledning til å begynne på en ny, grønn frisk. Selv om du ikke ønsker å erstatte produktene du liker, finnes det alternativer for å kompensere for utslipp du ikke kan redusere, for eksempel Easy on the Planet-programmet.

En helsesjekk av bygningen om våren kan hjelpe deg med å få den i topp stand igjen. Hvis du holder en bygning i god stand, hindrer det ikke bare at små saker blir store problemer. Du forbedrer også førsteinntrykket den gir besøkende, og øker trivselen til de ansatte. Hvis du legger litt mer arbeid i omgivelsene, blir kontoret et sunnere miljø for alle.

Del på:

Continue Reading

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form