Logo Lyreco

Seks tips til hva du kan gjøre for å forhindre influensautbrudd på arbeidsplassen

Del på:

Hvert år får millioner av mennesker influensa rundt om i verden. Dette gjør at de ikke kan jobbe, må holde senga og gjerne er syke i flere uker i strekk. Sist vinter var det spesielt mange sykehusinnleggelser og dødsfall i Europa og resten av verden. Derfor er det svært viktig å være forberedt på den kommende influensasesongen.

Det er aldri for sent å starte et sunnere liv. I tillegg til å ta influensavaksine, er det mange forholdsregler du kan ta både hjemme og på arbeidsplassen for å beskytte deg mot denne sykdommen.

Heldigvis er Staples her for å hjelpe deg. I tillegg til kontorrekvisita, tilbyr vi et bredt utvalg av toalettroms- og rengjøringsløsninger som etterlater ethvert kontor, avlukke og pauserom plettfritt og skinnende rent. Alt du trenger å gjøre, er å sørge for at disse artiklene er tilgjengelige og innenfor rekkevidde, samt oppmuntre til en sunn kultur, omtanke og gjensidig respekt mellom de ansatte.

Her er de viktigste forholdsreglene du kan ta for å unngå å bli syk og beskytte kollegene dine: 

1. Vask og tørk hendene dine godt

Closeup woman washing hands with soap under the faucet with water in the bathroom.

Et av de beste forsvarene vi har mot å spre bakterier og sykdom, er å vaske, tørke og desinfisere hendene etter en tur på toalettet. Likevel er det ikke alle som gjør det riktig, eller i det hele tatt. Heng opp en påminnelse på toalettrommet for å oppmuntre til god hygiene og bedre rutiner for håndvask.

Og vær klar over at det er like viktig å tørke hendene som å vaske dem. Bakterier fester seg lettere til fuktige hender, så sørg for å tørke dem godt når du er ferdig med såpe og vann. Hvis du lurer på hvordan du bør tørke hendene, har vi endelig svart på det eldgamle spørsmålet her: hva er best, tørkepapir eller elektriske håndtørkere?

2. Hold arbeidsområdene rene 

Cleaning table by pink rag

Hvis du tror at toalettet er skittent, skulle du bare visst om alle bakteriene som samler seg rundt tastaturene, telefonene, notatbøkene og arbeidsområdene til ansatte. Det bor ca. ti millioner bakterier på skrivebordet ditt. Derfor er det svært viktig å holde det, samt alt utstyret som befinner seg på det, rent for å holde bakteriene på god avstand. Dette er spesielt viktig på kontorer med free seating hvor flere personer deler samme, muligens bakteriefylte, arbeidsområder. 

Send denne praktiske veiledningen til kollegene dine på e-post, eller skriv den ut og heng den på oppslagstavlen for å vise dem hvordan de kan rengjøre arbeidsområdene sine ordentlig

3. Rengjør fellesområder 

Team having coffee in lounge of start-up business

Influensavirus overlever på overflater i opptil åtte timer. Bakterier samler seg oftere på steder hvor det blir oppbevart mat enn på et toalett – det kan være 30 000 bakterier per kvadratcentimeter på kjøkkenvasken og 300 på toalettsetet. Det er likevel ingen grunn til bekymring. Bakteriene kan enkelt bekjempes med litt innsats og de riktige verktøyene. Så lenge det finnes antibakterielle servietter eller miljøvennlig rengjøringsspray og tørkepapir i nærheten, kan alle bidra til å holde arbeidsområdene rene og bakteriefrie.           

4. Bruk dine egne kopper, tallerkener og bestikk 

pexels-photo-296882.jpeg

Hvis du har lettere for å bli syk enn de fleste, bør du vurdere å ha et eget sett med servise med bestikk på kontoret. På denne måten kan du holde rede på når det ble brukt og vasket, og du slipper å bekymre deg for å overføre bakterier og mulige infeksjoner til kollegene dine. Du kan også ta det ett skritt videre og gi hele teamet spesiallagde kopper. På denne måten deler de ikke annet enn en hyggelig samtale når de tar seg en kaffe sammen.

 

5. Ha det riktige utstyret innenfor rekkevidde 

pexels-photo-380768.jpeg

Papirtørklær, rengjøringsservietter og desinfeksjonsmiddel for hender bør plasseres rundt på kontoret for enkel og hyppig bruk. Det kan virke som en rask løsning, men disse produktene gjør mye for å begrense og fjerne bakterier på arbeidsplassen.

Hvis du nyser i et papirtørkle som du kaster umiddelbart etterpå, slipper du å nyse i hendene dine og deretter ta på fellesgjenstander med de samme hendene. Forkjølelses- og influensamedisin, eller i det minste paracetamol, kan også bidra til å redusere symptomene så snart de kommer, slik at det er mindre sjanse for at du sprer influensaviruset.               

        

6. Jobb hjemmefra når du føler deg syk

Sick young man with tissue suffering from cold on sofa at home

Hvis du føler at du brygger på noe, kan du jobbe hjemmefra noen dager. Hvis det er noe mer alvorlig, må du ikke nøle med å ta en sykedag. Hvil når kroppen trenger det. Dette er det eneste du kan gjøre for å forsikre deg om at du kommer tilbake opplagt og klar til å gi 100 %. Husk at hvis du har influensa, må du drikke mye væske, få så mye søvn som mulig, og holde deg hjemme til du har vært feberfri i minst 24 timer. 

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form