Logo Lyreco

La oss fastsette dette én gang for alle: elektrisk håndtørker eller tørkepapir?

Del på:

Alle vet hvor viktig det er å vaske hendene. God håndhygiene bidrar til å forebygge smitte og holder oss friske. En undersøkelse utført av Katrin, viser at rundt 80 prosent av mennesker i Europa vasker hendene etter at de har vært på et offentlig toalett, og at mellom 63 og 71 prosent tørker dem. Samme undersøkelse viser at de fleste foretrekker å bruke tørkepapir fremfor håndtørkere – men er det egentlig det beste alternativet?

Hygiene

I denne kategorien har tørkepapir en klar fordel. En undersøkelse utført av University of Westminster, avdekket minst seks tarmbakterier i luftstrømmen fra håndtørkere, inkludert ekskrementer. Håndtørkere blåser disse patogenene rundt og ned på hendene våre. European Tissue Symposium avdekket at kraftige jet-håndtørkere faktisk øker mengden bakterier på hendene med mellom 42 prosent til nesten 200 prosent, mens tørkepapir reduserer den med opptil 77 prosent.

Miljøpåvirkning

Håndtørkere kan være bedre for miljøet siden de ikke produserer avfall, men de bruker likevel mye strøm. En studie utført av Environmental Research Management i Oxford, avdekket at håndtørkere er mindre skadelig for miljøet enn tørkepapir, forutsatt at en bruker to ark hver gang en tørker seg. Automatiske dispensere med tørkepapir kan imidlertid begrense avfallet ved å gi en passende mengde papir. Tørkepapirprodusenter som Katrin er forpliktet til å være så miljøvennlig som mulig i produksjonsprosessen, og kjemper for bærekraftig skogbruk. 

Effektivitet

Hvis en skal få de helsemessige fordelene av å vaske hendene, er det viktig å tørke hendene fullstendig siden bakterier sprer seg raskere på fuktige overflater. Varmlufttørkere tar 30 sekunder, mens jet-tørkere er raskere. Siden håndtørkere oftere tar lengre tid enn tørkepapir, går ofte brukeren avgårde med våte hender. Tørkepapir gjør det raskere å tørke hendene, og friksjonen fra tørkingen bidrar til å fjerne flere bakterier. 

Kostnad

Hvilket av de to alternativene som er dyrest, avhenger av brukeradferden og antallet mennesker som bruker dem. Tørkepapir må etterfylles ofte, men elektriske håndtørkere kan være kostbare å kjøpe og installere. De har også mange bevegelige deler som kan kreve reparasjon. 

Vinneren?

Et gjennomsnittlig kontorskrivebord er hjem for 10 millioner bakterier, så den viktigste grunnen til å tørke hendene er utvilsomt at du unngår å spre bakterier. Begge alternativene har fordeler og ulemper, men når alt kommer til alt, har tørkepapir flere fordeler enn håndtørkere ettersom brukerne foretrekker det, og det er mer hygienisk og mer effektivt. Hvilken nytte gjør en håndtørker på veggen hvis de ansatte unngår å bruke den eller ikke bruker den lenge nok til at det er effektivt?

Se gjennom toalettløsninger fra Staples og finn et utvalg produkter som vil holde de ansatte friske, inkludert tørkepapir og dispensere som er en del av samarbeidet vårt med Katrin.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form