Logo Lyreco

Hva er døgnrytme?

Del på:
  • Unilux

Vi bruker 90 % av tiden vår innendørs, og ca. 8 timer i døgnet på arbeidsplassen vår.
Måten lyset brukes på vil utvikle seg betydelig i fremtiden. Den gode kvaliteten på lyset på riktig tidspunkt på dagen forbedrer følelsen av velvære og intellektuell ytelse.

Den interne biologiske klokken er et kraftig kontrollsenter
Ved å trenge inn i kroppen gjennom øynene, spiller lys en grunnleggende rolle i reguleringen av døgnrytmer, det vil si de som er spredt over en periode på ca. 24 timer (oppvåkning–søvn, variasjoner i kroppstemperatur og hormonnivåer, måltider osv.).

Melatonin og serotonins rolle i døgnsyklusen?
Omtrent 80 prosent av informasjonen overføres gjennom øynene våre. Takket være retinalkjertler i øyet behandler vi også ikke-visuell informasjon. Påvirket av dagslysets farge styrer disse cellene utskillelsen av serotonin- og melatoninhormoner i hjernen, og regulerer dermed døgnrytmen vår (dag- og nattrytme). Melatonin gjør at vi føler tretthet og reduserer vår aktivitet; serotonin, for sin del, påvirker vårt humør og vår dynamikk.

Hver person har sin egen biologiske rytme. Jo mer vår daglige rutine følger vår biologiske rytme, desto bedre føler vi oss. Dagslys genererer et signal som synkroniserer vår indre rytme med dagens naturlige forløp.

Lysets påvirkning på arbeidsinnsatsen vår?
Lyset virker hovedsakelig på vår biologiske klokke, og sørger for at vi sover godt, at vi holder oss våken om dagen, og at vi yter best mulig. Men i vår moderne verden bruker vi for lite tid ute og vi forblir for lite utsatt for det naturlige dagslyset.

Også, i fravær av tilstrekkelig dagslys, blir vår interne biologiske klokke avregulert. Det kan føre til tretthet, søvnløshet, til og med depresjon. Et biologisk effektivt kunstig lys kan kompensere for dette underskuddet og stabilisere den biologiske rytmen vår.

Slik optimaliserer du døgnsyklusen!
Variasjoner i belysning når det gjelder temperatur, enten kulde (farge blå 5500K) eller varme (farge rød 2700K) i løpet av dagen forbedrer vårt velvære og dermed innsatsen vår. Siden hver person har sin egen biologiske rytme, er det viktig å formidle optimal belysning tilpasset døgnrytmen til hver bruker, ved å gi en personlig løsning som regulerer ens perioder med aktivitet og hvile.

Unilux: harmoni på jobb!
UNILUXs klare oppdrag er å hjelpe alle forbrukere med å føle seg effektive i arbeidet deres gjennom geniale løsninger. Velvære på jobben er UNILUXs primære bekymring for utviklingen av alle våre produkter og spesielt bordlamper. UNILUX tilbyr et bredt spekter av LED-kontorlamper som gir reell merverdi i form av konsentrasjon, velvære, visuell hvile og resulterer i betydelige gevinster og produktivitetsgevinster.

JACK-lampen gir biologisk effektiv belysning:

FORDELENE AV LYS

God lyskvalitet til rett tid på dagen:

Kort sagt forbedrer det intelligente lyset UNILUX velværet ditt ...

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form