Logo Lyreco

Hemmelighetene bak en sunn arbeidsplass

Del på:
Staples_article

For deg som arbeidsgiver, er dine ansatte utvilsomt en av dine viktigste ressurser, og det lønner seg å ta godt vare på dem. En usunn arbeidsplass kan være kostbart for en bedrift, og undersøkelser estimerer omkostningene for arbeidsgiver til å være fra £ 690 (ca. 6900 kroner) per ansatt per år i Storbritannia. Det er også anslått at produktivitetstapet er på 29 £ mrd. (290 milliarder kroner) per år for britiske bedrifter - på grunn av sykefravær alene.

1,9 % av britiske arbeidere er borte fra arbeid på grunn av en eller flere arbeidsrelaterte helseproblemer. Det er på nivå med flere andre europeiske land, som Italia (1,9 %), men også lavere enn mange andre, inkludert Spania (2,8 %) og Polen (7,7 %). Det å skape og opprettholde en sunn arbeidsplass kan ha mange fordeler. Heldigvis kan dette være enklere gjennomførbart enn du forestiller deg, om du bare vier oppmerksomhet til fire viktige områder:

Hold dine ansatte aktive og sunne

Aktivitet og trening har lenge vært forbundet med å være mer mentalt skjerpet, mer dynamisk og det å opprettholde god fysisk helse. Det finnes en rekke måter å fremme dette på; fra å tilby rabatterte medlemskap i treningsstudio, til å organisere treningstimer midt på dagen, for eksempel i forbindelse med spisepausen. Organiserte veldedighetsmarsjer, rebusløp og andre typer «konkurranse-løp», kan bidra til å utvikle både følelse av fellesskap og samarbeid utenfor kontorets fire vegger.

Flere bedrifter tilbyr også de ansatte frynsegoder i form av gratis årlig helsesjekk, profesjonelle råd om sunnere livsstil og gratis influensavaksine.

Spise sunt

Sunn og fristende mat kan i seg selv gjøre en reell forskjell for de ansattes trivsel. Googles hovedkvarter er berømt for at de alltid sørger for å ha et bredt utvalg av gratis, sunn mat tilgjengelig for de ansatte på huset. Selv om du kanskje ikke vil være i stand til å strekke deg så langt, som å servere dine ansatte gratis mat i kontortiden, vil de ansatte verdsette et tilbud om gratis frukt, noe som også hjelper dem å nå sine "fem om dagen".

Hvis du har en salgsautomat på kontoret, kan du kanskje prøve å tilby sunne alternativer. Sørg også for god tilgjengelighet til vannkjølere. Dehydrering motvirkes med lett tilgang til friskt og kaldt vann.

Mindfulness og stressmestring

Det er ingen tvil om at miljøet på dagens arbeidsplasser kan være veldig stressende, noe som tærer på de ansattes psykiske helse. HMS-tall fra Storbritannia viser at det faktisk går flere arbeidsdager tapt per person grunnet stress, angst eller depresjon, enn på grunn av muskel- og skjelettplager. Videre viser undersøkelser at 60 % av de britiske bedriftene har en handlingsplan på plass, for å bidra til å hindre arbeidsrelatert stress. Også andre europeiske land har planer for aktivt å takle problemet; Italia (50 %), Frankrike (30 %) og Tyskland (20 %).

Funn viser at bare en kort periode med meditasjon er nok til å endre en persons mentale tilstand, og Zen-ordtaket «Du skal sitte i meditasjon i 20 minutter hver dag - med mindre du er for opptatt; for da bør du sitte i en time» kan være viktig å huske. En håndfull organisasjoner oppfordrer ansatte til å praktisere mindfulness og andre former for meditasjon, for å bidra til å håndtere stress. Tysklands Daimler Financial Services, tilbyr gratis yoga og massasjeterapi til de ansatte, for å bidra til å håndtere hverdagens arbeidstrykk. Det samme gjør Deutsche Bank.

Oppmuntre til pauser

Å ta regelmessige korte pauser og en halvtimes matpause, er en annen pålitelig måte for ansatte å forbli friske og fokuserte på jobben. Du bør dessuten gjøre alt du kan for å sikre at de ansatte tar ut hele ferien de har krav på. Prøv å tilby spesielle soner hvor det er behagelig for personalet å tilbringe pauser borte fra skrivebordet, og send påminnelser om å bruke opp alle feriedager.

Disse tiltakene, som enkeltvis er små skritt, trekker din bedrift i riktig retning. Noen få endringer kan bidra til å skape et mer behagelig og produktivt miljø. Dessuten, i tillegg til å forbedre helsen til de ansatte, vil de også kunne gi bedriften helt ny livskra.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form