Logo Lyreco

5 metoder for å skape og fremme en sunn arbeidsplass

Del på:
  • Staples_article

Bedrifter i dag jobber for å prioritere helse på arbeidsplassen – alt fra å bekjempe snufsing og nysing til å redusere plager og smerter. Ved å fokusere på velvære på arbeidsplassen kan bedrifter redusere fraværet, øke produktiviteten og beholde de ansatte lenger. Følgende fem områder er metoder som bedriften kan bruke til å fremme velvære hos de ansatte og integrere helsebringende tiltak i arbeidsmiljøet.

1. Kontordesign med fokus på velvære

I løpet av en arbeidsuke blir kontoret på mange måter et hjem borte fra hjemmet. Mange ansatte bruker minst halve døgnet på kontoret, og ofte sitter man lenger i kontorstolen enn man sover i sengen om natten. Bedrifter har uendelige muligheter til å benytte prinsippene for generelt velvære på kontoret i utformingen av de ansattes arbeidsplass, i alt fra kontorstoler og tastaturer til taklamper.s.

Hvis du vil skape en kontorutforming som fremmer velvære, bør du fokusere på følgende:

2. Ryddigere arbeidsmiljø

3. Et eple om dagen …

En sunn diett er et viktig utgangspunkt for et sterkt immunforsvar og forebygging av synkende energinivå. Oppfordring til sunne spisevaner er en annen metode for å fremme velvære på arbeidsplassen. Det er ingen hemmelighet at ernæring kan bidra til vektøkning og slapphet – problemer som ofte har sammenheng med en sittestillende livsstil. I et forsøk på å fremme og øke velvære kan bedrifter oppmuntre de ansatte til å velge et sunnere kosthold. Her er noen tips du bør notere deg:

4. Bekjemp influensa

Influensa og andre forkjølelsestyper, spesielt når man arbeider i trange kontorlandskap, kan ha en dominoeffekt på arbeidsplassen ved at én etter én av de ansatte rammes slik at produktiviteten går kraftig ned. Men når temperaturen synker, trenger det ikke å innebære at snufsing og nysing gjør sitt inntog på kontoret.

Sett opp følgende på listen over ting du trenger for å bekjempe bakterier og holde arbeidsstokken frisk:

5. Bruk teknologien som er tilgjengelig

65 % av ansatte sier at de går på jobb selv om de er syke, noe som gjør at de ikke utfører arbeidet optimalt, og i tillegg utsetter de kollegaene sine for smittefare. I slike tilfeller når presserende prosjekter gjør det vanskelig å ta en sykedag, kan teknologien bidra slik at de ansatte likevel kan jobbe uten å spre smitte. Det er enkelt og ofte økonomisk gunstig for bedrifter å tilby teknologverktøy og kunnskap som kan fremme et sunt arbeidsmiljø hjemmefra.

Det er teamarbeid

Fremming av velvære på arbeidsplassen bør være et tiltak som alle samarbeider om. Initiativene, prosedyrene og aktivitetene ovenfor omfatter ulike deler av en organisasjon, og derfor virker det fornuftig for flere parter og interessenter å involvere seg. Iverksetting av tiltak for å skape og fremme en sunnere arbeidsplass kan hjelpe organisasjoner med å understreke sitt engasjement for de ansattes velvære, samtidig som man reduserer fraværet, øker produktiviteten, inspirerer til en sunnere livsstil og sparer kostnader. Det er jammen meg en sunn gevinst!

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form