Logo Lyreco

Støy på arbeidsplassen

Del på:
Tesa

Høye lyder og støy er et vanlig problem på store kontorer i mange bedrifter. Dette er et problem særlig i små og mellomstore bedrifter fordi de ofte ikke har nok ressurser til å sørge for egne rom til støyende arbeid.

Det har blitt mye diskutert hvorfor støy og belastningen med dette utgjør et problemet, blant annet av Bundesanstalt für Arbeitsschutz und Arbeitsmedizin (tilsvarer omtr. Arbeidstilsynet i Norge). I november 2015 innkalte dette tyske statlige organet til et ekspertmøte om dette temaet og kom frem til at støybelastning på arbeidsplassen fører til redusert prestasjonsevne og dermed utgjør en kilde til feil. I tillegg ble det fastholdt at et høyt støynivå har negative innvirkninger på helsen og tilfredsheten til de ansatte.

I april 2014 publiserte Spiegel et intervju med prof. dr. Jürgen Hellbrück fra Det katolske universitetet Eichstätt-Ingolstadt. Han er psykolog, forsker på støypåvirkning og er professor i arbeids-, helse og miljøpsykologi. Etter hans mening er støy over 80 desibel helseskadelig. En bil som kjører i 50 kilometer i timen, genererer 78 desibel, like mye som pakketeip som dras ut med høy lyd. Dette betyr at begge støykilder er helseskadelige og at pakketeip som dras ut med høy lyd, utgjør et problem som må tas på alvor. Dette gjelder særlig for bedrifter som har få muligheter til å utføre støyende arbeid adskilt fra andre.  For å slippe å skaffe ekstra lokaler kan små og mellomstore bedrifter benytte støyfri pakketeip fra tesa® og dermed skåne helsen til de ansatte.

Av intervjuet med Jürgen Hellbrück fremgår det at folk som jobber under press og er stresset, blir enda mer negativt påvirket av høye lyder. I små og mellomstore bedrifter fordeles ansvaret for bedriftens suksess på et lite antall skuldre, og derfor er de ansatte ofte under press. Av den grunn bør disse ansatte beskyttes særlig mot støy slik at deres prestasjonsevnen deres ikke er truet. Pakketeip som ikke lager høy lyd når den dras ut, kan bidra til å redusere støybelastningen.

I tillegg er arbeidsgivere lovforpliktet til å sørge for arbeidsvern for de ansatte. I § 3 og § 4 i den tyske arbeidsmiljøloven beskrives arbeidsgivernes plikter. Her fastholdes det at arbeidsgiverne plikter å treffe nødvendige tiltak for å gi de ansatte arbeidsvern. Som nevnt ovenfor er høye lyder til en viss grad helseskadelige, derfor er arbeidsgiver forpliktet til å beskytte arbeidstaker mot dette. 

Pakketeip fra tesapack® bidrar til et rolig arbeidsmiljø
Som produserende bedrift er ikke tesa® bare interessert i arbeidssikkerheten til sine egne ansatte, men kan også fremme helsen til de ansatte i andre bedrifter med sin støyfrie pakketeip. Støybelastning fra teip som dras ut med høy lyd, rammer alle bedrifter, fra mindre advokatbyråer som sender dokumenter tilbake til sine klienter, til store bedrifter som holder på med netthandel.

Pakketeip som belastende støykilde er ikke nødvendigvis en åpenbar faktor med tanke på et behagelig arbeidsmiljø på kontoret. 

Problemet med støybelastning på arbeidsplassen ble oppdaget av tesa® for lenge siden, og derfor har 85 % av tesapack® kvalitetene blitt omgjort til teip som lager lite lyd når den dras ut. tesa® har den passende, støyfrie pakketeipen til alle formål. Til svært tunge pakker eller flytteesker på inntil 30 kg har tesapack® Ultra Strong pakketeip, som ikke bare beskytter innholdet i eskene, men også brukeren og andre i nærheten. tesa® har også den rette, støyfrie teipen for lettere esker (inntil 15 kg). tesa® pakketeipen Crystal Clear har mange enestående egenskaper. Den lager lite lyd når den dras ut, den er løsemiddelfri, langtidsholdbar og gjennomsiktig, og dermed egner den seg svært godt til pakking av esker med mønstre eller påtrykk.

De miljøvennlig fremstilte teipene fra tesa® (tesa® eco&strong) har også mange positive egenskaper. På den ene siden er de særdeles miljøvennlige fordi de er laget av gjenvunnet PP-folie, og på den annen side lager de lite lyd når de dras ut. Dermed påfører de ikke brukeren og andre personer noen helseskader. 

Ta kontakt med oss 
Vil du benytte deg av de solide teipløsningene tesa® og beskytte bedriften mot skader? Sammen med Staples gir vi gjerne råd og hjelper deg med vurderingen og utvalget av de nødvendige festeløsningene!

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form