Logo Lyreco

Er de ansatte i form til å jobbe?

Del på:
  • Fellowes - work better

Mer enn halvparten (56 %) av europeiske arbeidstakere jobber for tiden mens ytelsen påvirkes negativt av jobbrelaterte helseproblemer. Nesten en tredel (29 %) av arbeidstakerne har innrømt at de til og med har vurdert å bytte jobb, på grunn av den negative innvirkningen arbeidsmiljøet har på helsen.

Nærvær er den nye fravær
På tross av at de gjør det i beste mening, bidrar ansatte som kommer på jobb når de er syke, til en økende «nærværs»-trend som brer seg over Europa. Når arbeidstakerne er til stede, men ikke i stand til å utføre oppgavene sine ordentlig, går det ut over produktiviteten. Så lenge de fleste ansatte fortsetter å arbeide under pari, i stedet for å ta seg fri for å bli frisk, forlenges ofte virkningen av sykdommen. Det får følger for kvaliteten og mengden arbeid som produseres, som virker videre inn på den totale ytelsen på arbeidsplassen.

Ifølge forskning utført av Fellowes lider 33 % av europeiske arbeidstakere jevnlig av ryggsmerter, og 31 % har problemer med vond nakke, som en direkte konsekvens av hvordan de jobber. I tillegg understreket så mange som 1 av 5 ansatte at de hadde vektproblemer, mens 1 av 10 oppga at de slet med økt blodtrykk som følge av mistrivsel på arbeidsplassen.

Når årsaken til disse helseproblemene ble analysert, ble mangel på bevissthet omkring god arbeidspraksis ved virksomhetene tydelig. De dårlige arbeidsvanene som arbeidstakerne oftest forteller om, omfatter dårlig kroppsholdning ved skrivebordet (49 %), at de drikker for lite vann i løpet av dagen (41 %), og at de sitter for lenge uten å ta pause (41 %).

Det er nødvendig med en forebyggende, i stedet for en utbedrende, tilnærming fra ledelsens side.

Nærvær blir et stadig viktigere anliggende for bedriftsledere. I forskningen var det (48 %) toppledere som identifiserte det å forbedre moralen, produktiviteten (45 %) og å lage en sunnere arbeidsplass (38 %) som de viktigste prioriteringene. Likevel er det bare 47 % av medarbeiderne som er klar over at arbeidsgiverne for tiden tilbyr helse- og trivselsinitiativer som i varetar disse områdene. I tillegg opplever omtrent halvparten (43 %) av europeiske arbeidstakere at de ikke syns arbeidsgiverne gjør nok til å ta vare på den generelle trivselen.

For å kunne håndtere dette voksende problemet må arbeidsgiverne begynne å innføre en mer langsiktig, forebyggende tilnærming til usunne arbeidspraksiser, i stedet for å falle tilbake til taktiske «raske løsninger». Når 54 % av ansatte sier at de ville vært lenger i jobbene sine hvis det blir gjort mer for å ta vare på trivselen deres, og 58 % sier at arbeidet deres kunne være av en bedre kvalitet, er løsningen på produktivitetsgåten klar. For arbeidsgivere finnes det et stort insentiv for at skrivebordbaserte arbeidstakere skal løse årsakene til arbeidsstasjonsrelaterte helseproblemer og åpne for mye mer fornøyd, mer engasjert og til syvende og sist produktiv arbeidsstyrke.

Europeiske virksomheter taper allerede så mye som EUR 73 milliarder årlig1 på grunn av fravær. Da kan ikke arbeidsgivere se bort fra det voksende problemet med nærvær. Glade og friske medarbeidere gjør en bedre jobb, og mer jobb, noe som gjør at bunnlinjeeffekten ganske enkelt er for betydelig til å ignoreres. 

Blant toppledere i hele Europa mener 74 % at de kan tiltrekke seg bedra arbeidskraft dersom de tilbyr helse- og trivselsinitiativer.

Koble arbeidsområdet til trivsel med Fellowes 4 Zone Approach® (firesonerstilnærming) i alle skrivebordbaserte miljøer.

Fellowes er spesialister på arbeidsstasjonsergonomi og har utviklet verktøyet 4 Zone Approach® for å gjøre arbeid sunnere skrivebordsbaserte medarbeidere. Det er den ideelle veiledningen for å sikre medarbeiderne dine har en god kroppsholdning når du arbeider ved skrivebordet – og den perfekte inngangen til fordelene med Fellowes’ «fra topp til tå»-løsninger.

Fellowes’ ergonomiske løsninger er utviklet av eksperter for å unngå skader og smerter som følge av kontorarbeid. Løsningene inkluderer FIRA2 -godkjente støtter for skjermer og bærbare PC-er, ryggstøtter, fotstøtter og håndleddsstøtter med Microban®-bakteriebeskyttelse.

DET ER LOVPÅLAGTArbeidsgivere er forpliktet av lov til å 3 å utføre risikovurderinger av arbeidsstasjonen og sikre at de ansatte arbeider sikkert og komfortabelt, uansett sted.3

Basert på funn fra Loudhouse Research bestilt av Fellowes 2017 (annet enn 1. Loudhouse Research bestilt av Fellowes 2016) 
2. FIRA International er en uavhengig ergonomisk konsulent. Produkter med denne logoen er akkreditert i EUs helse- og sikkerhetslovgivning: BS EN ISO9241 / 1995 / Del 5; EF direktiv 90/270 EEC og endrer 2002. 
3. EF-direktiv 90/270 / EØF

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form