Logo Lyreco

Ti metoder for å gjøre bedriften grønnere og spare penger

Del på:
  • Staples_article

Enhver arbeidsgiver vet at det er viktig å holde arbeidsplassen så ren som mulig. Det vil ikke bare skape et mer behagelig arbeidsmiljø for deg og dine ansatte, det er også mer hygienisk.

Enhver bedrift har to viktige ansvar. Det er å støtte bærekraft og vurdere effekten driften deres har på miljøet. Et område som det er lett å overse, er rengjøringsproduktene som brukes. Disse er ofte langt fra miljøvennlige, både når det gjelder hvordan de produseres og hvilke kjemikalier de slipper ut i luften og vannet.

Vi er opptatt av å hjelpe alle kundene våre med å bli så bærekraftige som mulig, så her er våre topp ti produkter som skaper et grønnere og renere arbeidsmiljø.

Personlig hygiene 

Å sikre at du har en hygienisk arbeidsplass har høy prioritet, og det er ditt ansvar å ta vare på helsen til dine ansatte. Ikke bare det, nå kan du bruke mye mer bærekraftige produkter for å fremme og skape et mye renere og bakteriefritt miljø. Regelmessig bruk av antibakterielt rensemiddel kan bidra sterkt til å forhindre spredning av virus, og pumpeflasker er spesielt effektive. Refill er også tilgjengelig, noe som gjør at du sparer penger og reduserer emballasje.

Håndvask og såpe egner seg for både kjøkkenet og badet, og de som er laget av mineraler og planteekstrakt er mye mer miljøvennlige alternativer. De er heller ikke testet på dyr, til forskjell fra andre såper. Hvis du tenker på mengden papirhåndklær som brukes hvert år etter at folk har vasket hendene, er det lett å se fornuften i å bruke håndklær laget av resirkulert papir.

Hold kjøkkenet grønt

Området der de ansatte forbereder lunsjen sin eller lager varm drikke må være godt ivaretatt og ha egnede rengjøringsprodukter for å sikre at dette skjer. Biologisk nedbrytbare kluter er ideelle for alt fra oppvask til å tørke av skitne benkeplater. En rekke forskjellige farger å velge mellom vil bidra til å redusere faren for krysskontaminering.

Sammen med klutene trenger du et effektivt og miljøvennlig oppvaskmiddel for å bryte ned skitt og gjøre oppvasken skinnende ren. Det finnes en rekke tilgjengelige oppvaskmidler som ikke bare er tøffe mot flekker, men som også inneholder melkeproteiner, og som er skånsomme mot sensitiv hud og dermatologisk testet.

Mange luftrensere kommer enten som aerosol, som kan frigi skadelige gasser i miljøet, eller som varianter som må kobles til strøm for å fungere. Det beste alternativet for å oppnå og ivareta en frisk duft på kjøkkenet er imidlertid å velge en liten, frittstående og bærekraftig enhet som gir en langvarig lukt.

Det beste av resten

Sett bort fra de ansatte og kjøkkenområdet er det fremdeles svært viktig å holde alle områdene på kontoret rene – fra avløpene til servantene på toalettet.

Det er viktig at de ansatte kan nyte utsikten fra kontoret, uansett om det er for inspirasjon eller for å se på noe annet enn dataskjermen, så det er svært viktig å holde vinduene skinnende rene. Bruk et bærekraftig rengjøringsmiddel for vindu og glass som bare inneholder naturlige ingredienser og som gir gode resultater.

Noen rengjøringsmidler for toalett og bad kan inneholde veldig skadelige ingredienser, men det finnes et bredt utvalg av rengjøringsmidler som er spesielt utviklet for å være svært bærekraftige og miljøvennlige. 

Et annet område for bærekraftig rengjøring er løsningen eller blekemiddelet som brukes til toaletter. De er veldig effektive på porselen, rustfritt stål, glass og plast. De har normalt høykonsentrasjon slik at du kommer langt med en beholder på fem liter.

Ikke særlig overraskende inneholder de fleste rengjøringsmidler for avløp svært etsende ingredienser, men det finnes kjemiske kombinasjoner som bruker en firedelt biologisk løsning som får jobben gjort med minimalt innvirkning på miljøet.

De ti produktene over kombinerer god ytelse med genuin miljøvennlighet. Det kan altså være verdt å vurdere disse produktene neste gang du må bestille rengjøringsprodukter. 

Vårens beste vedlikeholdstips for renholdsansvarlige

Lær mer

Det er enkelt å oppgradere arbeidsplassen

Lær mer

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form