Logo Lyreco

Fra Coca-Cola skrukorker til tekstmarkere

Del på:
  • Stabilo

STABILO, en av verdens ledende produsenter av skriveredskaper, har startet et resirkuleringsprosjekt for plast sammen med soft drink-produsenten Coca-Cola og resirkuleringsleverandøren Interseroh som kunne sette en presedens. For første gang gjør STABILO highlighters fra skrukorkene på Coca-Cola-flasker. STABILO markedsfører tekstmarkere, med et resirkulert "Procyclen" plastinnhold på opptil 83%, under navnet STABILO GREEN BOSS. Den resirkulerte "Procyclen" plasten ble utviklet av INTERSEROH Dienstleistungs GmbH, et datterselskap av de internasjonale resirkulerings spesialistene og råvareleverandøren ALBA Group.

Skrukorkene på Coca-Cola flaskene er spesielt egnet som utgangsmateriale for å produsere tekstmarkere fordi deres plast ble opprinnelig godkjent for matvarer og derfor oppfyller STABILOs spesielle krav til helsehensyn. Som en del av sin tyske prosess for å forberede returnerte PET-flasker for påfylling, samler Coca Cola flaskehettene og forsyner dem som et ublandet resirkulerbart materiale for produksjon av tekstmarkere. "Av denne grunn ble det raskt klart for oss at vi hadde funnet en plastikkilde som perfekt oppfyller våre behov," sier Peter Satzinger, Global Engineering, STABILO International GmbH.

Interseroh bruker en proprietær prosess for å snu Coca-Cola-kappene til Procyclen, den multi-prisbelønte resirkulerte plasten. "Det som gjør Procyclen spesielt, er at denne resirkulerte plasten oppfyller alle forventningene som er satt på et kvalitetsprodukt takket være den unike formuleringen, og er helt like nye materialer som produseres av olje. Men det har en langt bedre råvare-, energi- og klimabeskyttelsesbalanse, sier Dr. Manica Ulcnik-Krump, leder for resirkulert ressursforskning og -utvikling hos Interseroh. Forskere fra Fraunhofer UMSICHT rapporterte at drivhusgassene som slippes under produksjonen, kan reduseres med opptil 50% når Procyclen brukes i stedet for granulat som ikke er resirkulert. Ulcnik-Krump: "Å bruke Procyclen er derfor det beste valget når det gjelder bærekraft."

"Når det gjelder innovative emballasjeløsninger, arbeider vi kontinuerlig med å lage våre flasker lettere, og vi har en strategi for å bruke resirkulerte materialer og plantebaserte råvarer og naturligvis også av flere bruksmaterialer ved å gjenbruke og gjenvinne dem. Det er enda mer gledelig for oss at vi sammen med våre partnere har funnet en høyverdig måte å videreutvikle skruenhetene på, sier Sanam Moayedi-Stummer, direktør Anskaffelse, Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH.

STABILO markedsfører tekstmarkeren i fire farger som en del av sitt "grønne utvalg" under navnet STABILO GREEN BOSS. STABILO GREEN BOSS kan fylles på igjen med STABILO BOSS påfyll og er det første produktet som kommer fra samarbeidet mellom STABILO, Coca-Cola og Interseroh. Flere produkter vil komme senere..

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form