Logo Lyreco

Slik finner du et varemerke du kan stole på

Del på:
  • Staples_article

Overgangen til en mer miljøvennlig arbeidsplass er en givende prosess, men det kan være utfordrende å finne ut hvilke produkter som er egnet, i en skog av leverandører som karakteriserer seg som "grønne". Her er sju spørsmål du bør stille deg før innkjøp:

1. Ser varemerket ut til å ha utmerkelser innen bærekraft?
Se etter varemerker som har bygd virksomheten på bærekraftige prinsipper. På den måten vet du at de tar det på alvor.

2. Er produktet laget av bærekraftige materialer?
Kontroller at produktet dere kjøper, er produsert ved hjelp av fornybare ressurser, og at det er Chain of Custody-sertifisert.

3. Hvordan er det produsert?
Kontroller at produsenten er forpliktet til å praktisere bærekraft hele veien gjennom alle operasjoner: fra bruk av mindre skadelige stoffer og ansvarlig bruk av ressurser til valg av emballasje. 

4. Er det holdbart, gjenbrukbart eller resirkulerbart?
Finn produkter som ikke bare er laget for å vare, og som dermed reduserer behovet for nye ressurser, men som også kan gjenbrukes eller resirkuleres ved utgangen av levetiden. 

5. Er produktet både person- og miljøvennlig?
Ser varemerket på bærekraft som et felles globalt behov? Tar varemerket for seg utfordringer som energitilgang og -sikkerhet i tillegg til råmaterialmangel i like stor grad som helse og sikkerhet, utdanning og sysselsetting?

6. Finnes det grønnere alternativer?
Har du tenkt på å bytte ut batteridrevne enheter som kalkulatorer med solcelledrevne enheter? Eller på å velge miljøvennlig papir til printeren i stedet for vanlig papir?

7. Er produktet miljøsertifisert?
Anerkjente tredjeparts miljøsertifiseringer eller -standarder: FSC, Blue Angel, det nordiske svanemerket, Rainforest Alliance-sertifisert, det østerrikske miljømerket, Fairtrade, det europeiske miljømerket, PEFC, Energy Star-sertifisert, TCO-sertifisert, NF-sertifisert og EN13432-sertifisering av biologisk nedbrytbarhet og komposterbarhet.

Har du ikke tid til å gjøre en bakgrunnssjekk på hvert eneste produkt du kjøper? Det forstår vi. Det er grunnen til at vi allerede har testet tusenvis av produkter mot de mest anerkjente og strengeste miljøkriteriene for deg. Hvis et produkt oppfyller ett eller flere av de oppførte akkrediteringene, får det Easy on the Planet-symbolet vårt. På den måten blir miljøvennlighet enklere, og du kan konsentrere deg om jobben din, i visshet om at valgene du tar, er bedre for bedriften og miljøet.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form