Logo Lyreco

Sju tips for å fortsette å være bærekraftig under press

Del på:
staples

Du kan spare organisasjonen for penger og bidra til et grønnere miljø dersom du tar grep for å skape en mer bærekraftig arbeidsplass. Hvis dine ansatte imidlertid er under stress for å nå mål og tidsfrister, eller under de travleste dagene på arbeidskalenderen, for eksempel på slutten av regnskapsåret, vil det å kaste eplekjernen i komposten kanskje ikke ha høyeste prioritet. 

Stress er en stor kilde til bekymring hos HR-avdelinger siden det kan føre til redusert produktivitet og sykedager, så det er absolutt ingen god idé å lesse på med unødvendig press om å være grønn. Nøkkelen til å opprettholde en effektiv og miljøvennlig drift på arbeidsplassen uten å skape stress handler om å gjøre det lettere å være grønn enn å ikke være det.

mann, business, folk, person, hånd, desktop, voksen, unge, office, menneske, kvinne, familie, dress, lovbrudd, arbeid, corporate, isolerte, sikkerhet, sitte, en

I tillegg til de grunnleggende fordelene med lavere strømutgifter og bruk av mindre papir, viser forskning at det å ha en bærekraftig kultur på arbeidsplassen faktisk gjør folk lykkeligere. Forskere fra universitetet i Massachusetts-Dartmouth i USA utførte i 2011 en studie som konkluderte med at «det er en klar positiv sammenheng mellom miljøprestasjoner og arbeidertilfredshet». 

Her er sju enkle idéer om hvordan du kan holde arbeidsplassen bærekraftig når de ansatte jobber under press:

1. Ikke gi dem muligheten til å kaste ting.

Hvis du erstatter søppelkurvene under skrivebordene med resirkuleringsbeholdere, har de ansatte ikke noe annet valg enn å overholde de bærekraftige praksisene du er ute etter å innføre når de kvitter seg med avfall, uansett om det er bananskall eller brukt papir.

2. Tilby te og kaffe for å gi de ansatte en oppfriskning, men vis at du er opptatt av å være en bærekraftig arbeidsgiver ved å bruke Fair Trade-produkter.

Tilby gjerne også noen koffeinfrie etiske alternativer slik at de ansatte beholder roen under press. 

3. Kontroller temperaturen på kontoret. 

Ingen kan prestere optimalt i et innestengt miljø eller hvis klimaanlegget gir kontoret et arktisk klima. Følg nøye med på termostaten, og endre systemet dersom det er nødvendig. Veldig mye energi går tapt på grunn av ineffektiv oppvarming og avkjøling, så ny teknologi kan betale seg i løpet av en relativt kort periode. Å opprettholde en passende temperatur fremmer bærekraft uten at det krever noen reell innsats. Det er noe å tenke på når tidsfristene er korte og presset er høyt.

4. Invester i multifunksjonsmaskiner. 

Det er nå mulig å kjøpe maskiner som kombinerer funksjonene til skrivere, kopimaskiner og skannere, noe som fører til reduserte kostnader for vedlikehold og nye maskiner. Du vil ikke lenger ha tre separate overflødige produkter på kontoret som bruker elektrisitet når de står i standby-modus eller ikke brukes – i stedet kan du utføre en rekke utskrifts-, kopierings- og skanneroppgaver på samme enhet. Energisparing fører til økt bærekraft, og det å ha en multifunksjonsmaskin kan bidra til å øke produktiviteten til arbeidsstyrken. 

5. Be folk om å kun skrive ut når det er nødvendig – 

Sikre også at de velger dobbeltsidig utskrift når de først skriver ut, slik at de er mer miljøvennlige selv uten å prøve. Det antas at en gjennomsnittlig kontormedarbeider bruker 10 000 ark hvert år, så det er rom for å redusere og å stoppe unødvendig utskrift. Det vil bare gagne kontorets grønne etos. 

6. Når det er nødvendig å skrive ut på papir, bør du sikre at du bruker resirkulert papir. 

Dette er et annet godt eksempel på hvordan én enkelt handling – å bytte ut papiret – kan ha en langvarig og miljøvennlig effekt.

7. Når de ansatte lukker de bærbare PC-ene sine på slutten av en travel dag, bør du oppmuntre dem til å slå dem av først. 

Det samme gjelder for alt fra skriveren til den stasjonære datamaskinen. Dette vil spare energi og øke maskinens levetid. Det kan være slitsom å måtte slå produkter på og av når du er under press, men det å slå av på slutten av dagen er en god bærekraftig praksis.

Det finnes mange metoder for å gjøre arbeidsplassen til et grønnere og mindre stressende sted å jobbe på – uansett hvordan presset er. Staples Advantage tilbyr både en rekke andre tips og et stort utvalg av bærekraftige produkter å velge fra. 

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form