Logo Lyreco

Miljøvennlig tankegang, miljøvennlig utskrift: 5 tips om miljøvennlig drift

Del på:
Staples_article

Bedrifter rundt om i verden jobber hardere enn noensinne med å bli mer miljøvennlige. Og det er det gode grunner til. Alle bedrifter, store som små, har en innvirkning på miljøet. I Storbritannia står bedrifter for 31 % av alle landets utslipp. Derfor er det viktig å ta hensyn til kloden både på jobb og når du er hjemme.

Det er mange måter du kan redusere den negative innvirkningen bedriften din har på miljøet på. Noen eksempler er å kutte ned på bruken av vann og oppvarming eller å ta i bruk et omfattende resirkuleringsprogram. En flott måte å starte på er å se på utskriftsvanene på arbeidsplassen. Mange bedrifter tar en rekke utskrifter hver eneste dag, og den samlede innvirkningen dette har på miljøet, kan fort bli stor. Hvis du vil at bedriften din skal få mer miljøvennlige utskriftsrutiner, men ikke helt vet hvordan dere skal komme i gang, finner dere tips her om hvordan dere kan få både mer miljøvennlige og kostnadsbesparende utskriftsvaner.

Velg alltid resirkulerte produkter
Det sier seg selv at bedrifter kan bli mer miljøvennlige ved å resirkulere når dette er mulig. Dette kan imidlertid tas et steg videre ved å velge å kjøpe produkter som er et resultat av resirkulering. Arbeidsplasser over hele verden bruker store mengder papir hvert år. Det å bruke resirkulert papir kan, i betydelig grad, bidra til å redusere den negative innvirkningen bedriften din har på miljøet. Det samme gjelder bruk av resirkulert blekk og toner. Ikke bare sparer dere penger på lang sikt, men det er også bra for miljøet.

Prøv gråtoneutskrift og økonomimodus
Hvis du jobber på en arbeidsplass der det ofte skrives ut mange utkast av samme dokument, eller der intrikat og fargerik grafikk ofte benyttes på primært interne dokumenter, kan gråtoneutskrift være en god og miljøvennlig løsning. Gråtoneutskrift går ganske enkelt ut på at svart blekk brukes i stedet for farger der dette er mulig. Resultatet er et fullt leselig dokument med grå- og svartfarger. Dette er ikke bare fordelaktig for miljøet, men også for bedriftens økonomi. Mange skrivere har også en økonomimodus. Denne modusen bidrar til at bedriften sparer penger, akkurat som ved gråtoneutskrift. Hvis du ikke trenger et førsteklasses resultat, men bare en utskrift du kan dele med kolleger, kan det være lurt å velge økonomimodus for å bruke mindre blekk og toner, men likevel få en fullt leselig utskrift.

Gi ansatte opplæring i å skrive ut kostnadseffektivt
Studier viser at utskriftskostnadene i en gjennomsnittlig bedrift utgjør 1–3 % av bedriftens inntekter, og dette tallet kan utvilsomt gjøres mindre. Det er neppe alle i bedriften din som er klar over at utskrifter er så kostbart, og derfor kan det være svært lurt å bevissgjøre ansatte på dette. Ved å informere alle på arbeidsplassen om hvordan de kan gjøre utskriftskostnadene så lave som mulig ved å omdirigere alle utskriftsjobber til den mest kostnadseffektive printeren, kan bedriften spare penger samtidig som dere utnytter ressursene bedre.

Minimér strømforbruket
Det er lurt å ta seg tid til å slå av elektrisk kontorutstyr når det ikke er i bruk. Ved å slå av f.eks. lys, bærbare PC-er og kaffetraktere og dra telefonladere ut av stikkontakten når de ikke er i bruk, kan dere begrense strømforbruket. Dette er særlig aktuelt når det gjelder printere. Enkelte laserprintere bruker faktisk mer elektrisitet i standbymodus enn i bruk hele levetiden sin, fordi de står på både dag og natt. Derfor er det veldig viktig å slå dem av eller dra ut støpselet når arbeidsdagen er over.

Velg en miljøvennlig printer
Det finnes en rekke miljøvennlige printere på markedet. Hvis du virkelig ønsker at bedriften din skal ta mer hensyn til miljøet, er disse et godt valg, men det krever at dere er villige til å investere i dem. Disse printerne er utviklet for å bruke mindre energi enn andre printere og samtidig yte like godt. Orientèr deg før du legger en av disse i handlekurven, slik at du er sikker på at du kjøper den printeren som passer best for din bedrift. Snart vil dere spare både energi og penger når dere skriver ut. Hvis du er usikker på hvor du skal begynne, kan du ta kontakt med en av våre mange hyggelige medarbeidere. De gir deg gjerne råd.

Utskrift på arbeidsplassen kan medføre høye kostnader, både når det gjelder miljø og økonomi. Ved å følge noen av disse idéene og gjøre enkelte endringer for hvordan dere skriver ut dokumenter på arbeidsplassen din, kan dere skrive ut på en mer miljøvennlig måte.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form