Logo Lyreco

Hvordan kan vi gjøre bærekraftige vaner til en naturlig del av bedriften?

Del på:
staples

Det er skadelig for miljøet å sløse med ressurser på arbeidsplassen, og det kan bli fyrt for bedriften. Opptil 4 % av en bedrifts årlige omsetning går med til avfall fra de ansatte. Det finnes imidlertid noen få enkle grep du kan ta for å gjenvinne noe av dette tapte potensialet. Disse grepene kan spare bedriften for 400–1000 pund per ansatt (ifølge eksperter på bærekraft hos Waste Resources Action Programme). Grepene kan også gjøre bedriften mye mer bærekraftig.

Det finnes mange metoder for å redusere avfallet i bedriften, men du må få med deg kollegene dine for å oppnå en reell effekt. Noe av det handler om å oppmuntre folk til å bli mer opptatt av bærekraft, men du kan også fremme en bevisst kultur for reduksjon av avfall på jobben ved å tenke på hvilke produkter du kjøper. Dette kan gjøre miljøbevissthet på arbeidsplassen til en vane.

Internett, datamaskin, tastatur, teknologi, laptop, nøkkel, business, kommunikasjon, et symbol, Internett, nettverk, desktop, data, logger, online, utstyr, brev, kontor, tekst, bilde

Redusere avfallet på arbeidsplassen

Det er en god idé å få tilbakemelding fra de ansatte for å finne ut hva de virkelig tenker før du setter bærekraftplanen ut i livet. Bruk gruppemøter eller spørreundersøkelser til å oppdage noen av de vanlige hindringene for å redusere avfall og for å samle noen gode idéer, før du igangsetter tiltak. 

Hva får de ut av det?

Når du har satt deg noen mål, for eksempel å redusere papirmengden du bruker, er det en god idé å måle hvor effektiv planen er. Heng for eksempel opp en månedlig oversikt på kjøkkenet som viser hvordan selskapets papiravfall er redusert, eller start en konkurranse om å være den mest miljøvennlige og energieffektive avdelingen. Folk liker å se at det de gjør utgjør en forskjell.

Bruk mindre, kast mindre, resirkulér mer

Å bruke dobbeltsidig utskrift kan virkelig redusere papirbruken. Du kan få IT-avdelingen til å hjelpe deg med å gjøre dobbeltsidig utskrift standard på alle skrivere. En annen metode for å oppmuntre til mindre unødvendig utskrift er å fjerne alle søppelkurvene under skrivebordene, men det kan være lurt å varsle om dette på forhånd. Du kan gå et steg videre ved å erstatte alle søppelkurvene med resirkuleringsstasjoner rundt omkring på kontoret.

Refill, ikke penner

Plastpenner definerer nærmest kjøp-og-kast-kulturen vår, men hoveddelen til pennen kan brukes igjen og igjen hvis du bruker refill. Det finnes mange måter å vise at du er opptatt av å redusere plastavfall på. Bestill for eksempel nye penner i mye mindre kvanta, og ikke la det være bokser med penner lett tilgjengelig i skap. Få heller de ansatte til å be om refill når pennen er tom.  

Resirkulerte penner

På et tidspunkt må du selvfølgelig bestille noen nye penner, men selv kjøp av nye penner kan brukes til å forsterke de bærekraftige vanene på arbeidsplassen. Den nye Begreen-serien med penner fra Pilot er laget av resirkulerte plastflasker, noe som reflekteres i utformingen av pennen. 

Å kutte ned på avfallet til bedriften er lurt både med tanke på økonomi og bærekraft. Det blir lettere for de ansatte å følge de nye reglene dersom du er tydelig overfor dem om hvorfor du tar grep. Dere vil snart spille etter samme noter (så klart skrevet ut på begge sider av et resirkulert ark).

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form