Logo Lyreco

Hvor bærekraftig er bedriften din? Helsesjekk på fem minutter

Del på:
staples

Bedrifter har nå begynt å innse de mange fordelene ved å fokusere på bærekraft. Ikke bare sparer avfalls- og energieffektivitet dyrebare ressurser og penger i det lange løp, men det gagner også miljøet. Glem heller ikke verdien av den vissheten de ansatte kan få fra å ta del i miljøbevisste tiltak.

Hvis bedriften din er i ferd med å ta sine første skritt mot en bærekraftig fremtid, har vi satt sammen en sjekkliste over de ledende spørsmålene du bør vurdere.

Business, mennesker, ball-formet, sfærisk, mann, konseptuelle, samarbeid, tilkobling, partnerskap, samarbeid, voksen, beskyttelse, Internett, hånd, kvinne, teknologi, planet, fremtiden, sikkerhet, samhandling

Grønn utskrift

Har kontoret resirkuleringsbeholdere for papir og plast?
Resirkulerer du skriverkassetter?
Skriver du ut på resirkulert papir?
Går du regelmessig gjennom papirbruken, og tenker du på hvordan du best kan kutte ned på utskriftene?

Papirbruk og utskrift er de største synderne bak avfall på kontorplassen, spesielt når så mange høyteknologiske alternativer er like effektive. Med tanke på hvor mye papir du bruker til utskrift, kan du fort tjene inn igjen utgiftene ved å kjøpe et nettbrett som du kan bruke til å vise frem dokumenter. Dette vil også spare deg for fremtidige utgifter. I mellomtiden kan du konfigurere skriverne på kontoret til å skrive ut på begge sidene av arket som standard. Før neste tur til skriveren, kan du også spørre deg selv om du virkelig trenger å skrive ut det du har tenkt. 

Strøm

Er datamaskinene konfigurert til å bruke optimale strømsparingsinnstillinger?
Slår du av datamaskiner (og skrivere) om kvelden?
Er det lys i rom på kontoret som ikke brukes for øyeblikket?
Har oppvarmingssystemet en tidsinnstilling?

Bedriften kaster kanskje bort mye energi hvis du ikke tenker over spørsmålene ovenfor. Hvis du ber dine ansatte om å være årvåkne med å slå av datamaskinene skikkelig og slå av alle apparater hver kveld, vil du gjøre miljøet – og økonomien – en stor tjeneste. En annen ideell måte å sikre at du sparer energi på er å installere bevegelsessensorer i alle rom for å slå av lysene når de ikke behøves. Studier har vist at bevegelsesbaserte belysningssystemer på kontorer gir umiddelbare energimessige og økonomiske fordeler. Det samme gjelder for oppvarmingssystemet. Still det inn slik at det slår seg på i kontortiden, og av igjen for kvelden og i helgene. Besparelsene kan være enorme – for ikke å snakke om de miljømessige fordelene.

Reise

Har bedriften incentiver for miljøbevisste pendlere?
Har du vurdert å bruke videokonferanser fremfor å reise til møter?

En av måtene å redusere karbonutslippene til en bedrift på, er å tenke på hvor mye de ansatte reiser, enten de kjører tvers gjennom hele byen for et møte eller flyr over kontinentet.

Mens teknologi har bidratt til å begrense avstanden mellom bedrifter, finner pendlere alternative metoder for å reise til jobben som ikke bare spare dem for penger og tid, men som også sparer miljøet. Noen ordninger tillater nå at arbeidsgivere kjøper nye sykler momsfritt som de ansatte deretter betaler for fra lønnen sin i overkommelige avdrag. Noen bedrifter har også investert i høyteknologisk telekonferanseutstyr for å redusere behovet for å være i samme rom.

Rekvisita

Bruker du resirkulerte papirprodukter som papirhåndklær?
Bruker du Fair Trade-te og -kaffe?

I tillegg til papiret du bruker til utskrift, er det andre ting du bruker på kontoret i løpet av en arbeidsuke som du kan vurdere å bytte ut med et bærekraftig alternativ. Ved å ha Fair Trade-te og -kaffe på kontoret bidrar du til å fremme og støtte et rettferdig og bærekraftig marked. Hvis du bruker resirkulerte papirprodukter, for eksempel papirhåndklær, andre steder på kontoret, og du unngår å bruke papirtallerkener og -kopper, hjelper du også miljøet ved å spare trær.

Hvis du ønsker et forsprang på å skape et bærekraftig kontor, har vi lagt ved noen spørsmål som kan hjelpe deg.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form