Logo Staples

Forfrisket begynnelse: 8 enkle måter og få et grønnere arbeidssted

Del på:
  • Bi-Office

Tenkte du at årets nyttårsløfte skulle være å gjøre en forskjell, redusere ditt miljømessige fotavtrykk, forandre din holdning til å være mer ærlig med samvittigheten din, osv, så er det greit å vite at du ikke er alene.

Vi kan ikke alle være EKO-besatte men vi har alle en samvittighet. Når det gjelder miljømessige bevaring, så har vi felles en økt miljøsamvittighet som vokser større og større for tiden og (heldigvis) så har mange av oss allerede begynt å bytte ut gamle vaner med nye og forbedre dem med mer miljøvennlige måter å leve på.

En ide som ikke er kombinert med handling, vil aldri bli noe større enn hjernecellen den okkuperte - Arnold Glasow

Så om du er ett sånt menneske som liker å gi tilbake ved hjelp av små handlinger som går mot ett større mål, her har vi samlet noen nyttige tips for å hjelpe deg å enkelt komme deg tilbake på jobb med en forfriskende, mer miljøvennlig holdning og et grønnere arbeidsted.

1.     Lage en enkelt, men smart, resirkuleringsstasjon på kontoret.
Gjør det på et fremtredende sted: et sett med resirkuleringsbeholdere tar for mye plass på kontoret, så plassér heller et papir resirkulering beholder ved skriveren og en felles resirkuleringsstasjon på personalrommet. Husk å tømme beholderne regelmessig.

2.     Bruk ordentlige ting: Kopper, fat, glass og bestikk, som ikke er til en-gangs bruk.
Ifølge en artikkel på nettsiden IdealBite.com, en populær nettside som skriver om og sender e-post til sine lesere med daglige tips for et mer miljøvennlig og sunt liv, ˝Individuelt, for hver daglige kaffekopp man kjøper i en disponibel kopp vil bidra til over 1 tonn avfall per år˝.

Ved å implementere en lett og gøy ide som å lage en ˝ta med deg en egen kaffekopp til jobb˝ kampanje, kan alle bidra til et grønnere arbeidsmiljø og redusere selskapets miljømessige fotavtrykk.

3.     Hent naturen inn: Ha planter på kontoret.
Ikke bare er de grønne og vakre, men de resirkulerer også luften og reduserer bakterier. Å legge til planter i arbeidsmiljøet er noe alle ansatte bør ønske å gjøre. Mange vitenskapelige studier beviser mange fysiske og psykologiske fordeler. En studie gjennomført i 2010 av New University of Technology, Sydney (UTS) viste at det var betydelige reduksjoner i spenning/angst, depresjon/fortvilelse, sinne/fiendtlighet og tretthet på arbeid der det var planter på kontoret. Studien viste også at bare en plante på hver arbeidsplass kan løfte humøret og fremme trivsel hos de ansatte.

4.     Vis relevant informasjon: Skriv ikke ut unødvendig!
Skriv ut en kopi av minnesnotater og andre interne dokumenter og heng dem i stedet opp slik at alle på kontoret kan se, og slik redusere papiravfall. Pass på å velge riktig visning for hver avdeling og kontorlokale. Et godt utstillingssted er vanligvis felles utendørsområde og personalrom, eller et sted der alle ansatte sosialiserer når de er på jobb. Alle områder er bra for å vise og dele informasjon så lenge man utstiller på rett måte for det området. For eksempel, i utendørsarealer er det bra å bruke låsbare, vanntette, bestandige utstillingsskap. For industrianlegg er det best å ha brannhemmende, ekstra bestandige utstillingsskap med gul ramme rundt for økt synlighet.

5.     Bruk smart belysning
Ved å bytte ut de vanlige lyspærene med lysrør (CFL) eller LED-lys, der det er mulig, viser studier at man bruker 75% mindre energi mens du fremdeles får samme lyseffekt.
Hvis kontoret snart skal oppdateres, hvorfor ikke velge lyse farger på veggene med høyere glans, da det vil reflektere sollyset bedre, noe som reduserer behovet for taklamper og belysning.

6.     Begrens På/Av kostnadene: Spar på energi og penger
Sjekk at alle PCer har ventemodus aktivert - hvis datamaskinen ikke brukes hele tiden, bør de gå inn i ventemodus etter en kort stund.
Hold datautstyret oppdatert; De nyeste datamodellene og skjermene er mer energibesparende.
Husk å slå av lysene i rom som ikke er i bruk. Det er ingen grunn til at lyset står på inne på personalrommet eller på toalettet hele dagen, da er det bedre å implementere et initiativ for å minne alle på å slukke lyset når de forlater rom, for å spare betydelig på strømmen. Mange arbeidsplasser har begynt å installere lys med bevegelsessensorer som slår av automatisk etter noen minutter med inaktivitet. Og, selvsagt, pass på å slå av lysene på nattestid.

7.     Bruk og misbruk tavler
Bruk tavler eller bildeprojektor for å vise agenda på møter, istedenfor å skrive dem ut og distribuere papir. Denne type media er svært nyttige for diverse oppgaver - for forberedelser, dele meninger, ideer og samtaler, samt som en plattform for kommunikasjon under av presentasjoner og arbeidsgrupper / workshop. Whiteboard er perfekt for å kartlegge ideer, ved hjelp av arbeidsmetoder som Kanban og Scrum, for å organisere tanker, utarbeide planer for et prosjekt, og de er gjenbrukbare, som sparer på papiravfall.

8.     Utøv grønn avskaffelse: Bruk av miljøvennlige produkter!
Sørg i alle fall for at arbeidsplassene er rengjort med grønne produkter som ikke skader miljøet. Finn og kjøp produkter som er produsert med gjenvinningsmaterialer, for eksempel papir og plast produkter. Finn og kjøp miljøvennlige produkter som stiftemaskiner uten hefter og penner som kan fylles på, i stedet for å kastes etter bruk. Reduser eller fjern bruk av produkter som ikke har grønne alternativer, som gummistrikk.
 
Det er et nytt år og vi har alle nyttårsløfter som vi føler vil forbedre våre personlige og profesjonelle liv. Men hvorfor bare fokusere på våre personlige mål når vi kan tenke på å forbedre våre grønne holdninger og vaner, og gi planeten vår en sjanse til en bærekraftig framtid? Vi håper at våre enkle og miljø-vennlige tips inspirerer deg til å starte det nye året med et friskt miljøvennlig sinn!

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Staples-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form