Logo Lyreco

Du savner det først når det er borte – ikke glem papiret!

Del på:
Katrin

Ole Brumm klemte Kristoffer Robin og hvisket:  « Hvis du lever til du blir 100, håper jeg at jeg lever til jeg blir 100 minus 1 dag, slik at jeg aldri trenger å være uten deg. »  I motsetning til superheltene, som lever evig, gjør ikke vi mennesker det. For å holde oss friske trenger vi å huske på én viktig ting: Å vaske og tørke hendene skikkelig.

De fleste infeksjoner blir spredt ved kontakt. Virus og bakterier kan for eksempel overføres med et håndtrykk eller via gjenstander som har blitt berørt av andre mennesker, slik som dørhåndtak. Derfor må man vaske og tørke hendene før man spiser, og spesielt etter et toalettbesøk.

Papirhåndklær er den mest hygieniske måten å tørke hendene på. Men på samme måte som et manglende dørhåndtak, er det ingen som savner papiret før det er borte. Når det er oppbrukt, kan det ødelegge en ellers perfekt arbeidsdag.

Hygieniske papirhåndklær er førstevalget
65 % av Europas befolkning foretrekker å tørke hendene med papirhåndklær. Folk foretrekker toaletter uten lukt, som gir et rent inntrykk og med nok toalettpapir og papirhåndklær tilgjengelig. Og helst skal papiret være mykt, absorberende og slitesterkt.

Katrin har lang erfaring innen utvikling av offentlige toaletter, og streber etter kontinuerlig å forbedre kvaliteten på dem. Katrin benytter sin brede ekspertise til å hjelpe kunder med å velge optimale produkter og løsninger. Du kan bidra til å beskytte miljøet ved å velge de rette produktene til rett sted.

Visste du at...

  • Tørkepapir kun trenger 30 dager på å bli til kompost.
  • Når du kaster et brukt papirhåndkle, har et nytt allerede vokst frem for å erstatte det. På ett sekund har skogveksten dekket ett årsforbruk av tørkepapir for 70 europeere.
  • En tømmerstokk i full størrelse gir omtrent en kubikkmeter med trevirke. Dette er nok til å produsere tilstrekkelig tørkepapir for 12 europeere i ett år.
  • Fiberråmaterialet kan resirkuleres 5-7 ganger. Etter det kan sluttproduktet benyttes som energi eller bioavfall.
  • En gjennomsnittlig europeer forbruker omtrent 10 kg tørkepapir i året.
  • Alle Katrin-produkter som er produsert i de nordiske fabrikkene har det nordiske Svanemerket. Alle produkter som er produsert i våre tyske fabrikker har det europeiske Blomstmerket.
  • Metsä Group (moderselskapet til Katrin-merkevaren) har som policy at for hvert tre som felles, skal fire nye plantes

Katrins hovedråvare er fornybart nordisk trevirke fra bærekraftig forvaltet skog. Katrin-produkter fungerer optimalt når de blir brukt til riktig formål i det rette miljøet.
Katrins sortiment inkluderer toalettpapir og håndklær med innovative dispenserløsninger, så vel som tradisjonelle tørkepapirprodukter, tørkeruller og såper. Produktene er ikke bare funksjonelle, men bidrar faktisk til å redusere forbruk, de produserer mindre avfall og har en positiv effekt på økonomi, miljø og hygiene i alle faser av sin livssyklus. En korrekt fungerende dispenser reduserer forbruk, behovet for vedlikehold og er tidsbesparende. Et høyabsorberende toalettpapir betyr også at mindre papir går ned i toalettet. Å minimere papirforbruk betyr mindre transport, mindre avfall og mindre belastning på miljøet.

Vi på Katrin ser tydelig hvor viktig vårt arbeid er. Våre produkter gir hygiene og velvære i dagliglivet til millioner av mennesker. Men vi innser at folk svært sjelden tenker på oss eller våre produkter. Før de går tomme for dem. Så hvis du glemmer... for å resonnere litt som Ole Brumm, kommer her en kort og grei påminnelse: Ikke glem papiret!


Kilder: *3553 personer fra Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Polen og Storbritannia svarte på en toalett-spørreundersøkelse som var bestilt av Metsä Tissue  i 2015, og som ble utført av Millward Brown.
**Metsäliitto, Visste du at?
***Sammenlikning av ulike håndtørkingsmetoder: Potensiale for luftbåren mikrobespredning og forurensning” og er forfattet av Keith Redway (avdeling for biomedisinsk forskning, fakultet for naturvitenskap og teknologi, Westminster Universitet, London, Storbritannia) og av E.L. Best (Avdeling for mikrobiologi, Old Medical School, Leeds General Infirmary, Leeds Teaching Hospitals NHS Trust, Leeds, Storbritannia)

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form