Logo Lyreco

16 tips for en mer bærekraftig arbeidsplass

Del på:
  • Staples_article

Hvis du endrer et par daglige vaner og justerer hvordan du kjøper og bruker produkter, kan det ha stor innvirkning på bedriftens CO2-utslipp. Hvis du fortsatt klamrer deg fast til gammeldagse vaner, bør du tenke på hva du kan endre. Her er noen tips for å hjelpe deg – fra raske, kortsiktige løsninger til langsiktige og gjennomgripende:

1. Se etter energibesparende sertifiseringer når du kjøper nytt utstyr, for eksempel Energy Star-sertifisering, og hvis ditt nåværende utstyr har energibesparende innstillinger, sørg for at de er aktivert.

2. Velg multifunksjonelle enheter, for eksempel alt-i-ett-skrivere som kan skrive ut, kopiere og skanne dokumenter. Slike enheter bruker mye mindre energi enn separate maskiner, og det er bevist at de reduserer overbruk, fordi det er mindre sjanse for at ansatte som må gå til en felles maskin, faktisk gjør det uten at det er nødvendig.

3. Stimuler de ansatte til å spare strøm og til å få bedre helse ved å droppe heisen eller rulletrappen og heller ta trappen. Be dem også om å sette PC-en i strømsparingsmodus når de er borte fra skrivebordet. Aktivering av strømsparingsmodus på bare én PC kan forhindre 136 kg CO2-utslipp per år. Men fordi PC-er som er i standby, fortsatt bruker 50 % av strømmen som når den er i bruk, bør alle PC-er slås helt av når de ansatte går for dagen.

4. Bruk teknologi for energisparing for automatisk å slå av PC-er, skjermer og printere etter arbeidstid. Dette vil ikke bare redusere C02-utslipp, men også føre til at du slipper å betale for strøm som brukes av maskiner i standby, slik at du sparer penger.

5. Slå av lyset i rom og ganger som ikke er i bruk, for å redusere belysningskostnader med så mye som 15 %. Omtrent 40 % av elektrisiteten som brukes i et vanlig kontorbygg, brukes til kunstig belysning. Og selv om de fleste arbeidsplasser har gått over til energibesparende lyskilder, blir lamper ofte stående på døgnet rundt. Bruk naturlig dagslys så mye som mulig, og installer bevegelsesaktiverte lysbrytere.

6. Monter et programmerbart klimaanlegg som settes på et behagelig nivå hele året, og som automatisk slår av varme og aircondition etter arbeidstid. Ved å nedjustere termostaten i minst 8 timer om dagen kan du spare opptil 1 % per år for hver grad!

7. Revurder utskriftsvanene dine. Implementer retningslinjer for utskrift som oppfordrer til å lagre filer digitalt i stedet for å skrive ut alt. Når det gjelder papirbruk, er det beregnet at ca. 18 trær hugges ned for hver 10. ansatt per år. For å spare papir kan du ha standardinnstilling på kopimaskiner og printere til å skrive ut én kopi og skrive ut på begge sider. Det er også fornuftig å kjøpe bærekraftig kopipapir og miljøvennlige blekkpatroner.

8. Kutt ut engangs. Norges kaffekonsum ligger på omtrent 13 millioner kopper kaffe per dag, og 26% av konsumet nytes på jobb (Kaffeundersøkelsen 2019 Ipsos Connect). Ved å bruke gjenbrukskopper, og gjerne samme kopp hele dagen, sparer man miljøet for mye avfall. Slå bare på oppvaskmaskinen når den er full, og bruk deretter øko-modus.

9. Reduser antall små, ineffektive bestillinger. Dette bidrar til å redusere transportutslipp og bruk av emballasje. Som en ytterligere bonus får du også lavere administrasjonskostnader.

10. Samle produktkategorier. Ved å bruke én totalleverandør for alle kategoriene bidrar du til enda større effektivitet innen pakking, transport og administrasjon.

11. Velg naturlige rekvisita og møbler til kontoret. Mange produkter som brukes i kontormiljøer, inneholder ubehagelige stoffer. Fra kjemiske rengjøringsmidler og giftige utskriftsprodukter som må håndteres med forsiktighet og avhendes på riktig måte, til møbler og innredning, som avgir mindre hyggelige stoffer til luften, for eksempel formaldehyd.

12. Resirkuler. Det anslås at for hvert tonn papir som resirkuleres, sparer du omtrent 17 trær og 26 500 liter vann. Resirkulering bidrar til å redusere åtte typer vannforurensende stoffer og ti ulike luftforurensende stoffer samt at det minsker belastningen på søppelfyllinger. Dette er spesielt viktig med tanke på kontorelektronikk og batterier, som inneholder kjemikalier som kan forurense grunnvann. Likevel resirkuleres bare 18 % av el-avfall, ifølge EPA. Staples tilbyr blant annet gratis returordning av brukte blekkpatroner og tonerkassetter.

13. Bruk påfyllingsprodukter for å redusere kontorets karbonutslipp betydelig. Over fire millioner engangspenner kastes daglig bare i USA, så hvorfor ikke fylle opp skapet med gjenbrukbare penner og påfyllingsprodukter i stedet?

14. Kjøp miljøvennlige produkter. Undersøk om produktene du kjøper, er laget av resirkulerte, fornybare eller resirkulerbare materialer, eller velg ganske enkelt blant Staples' utvalg av over 4000 miljøvennlige produkter. Alle våre miljøvennlige produkter finner du i Miljøkatalogen på staplesnetshop.no.

15. Klimavennlig transport. Legg til rette for at det er lett for ansatte å sykle eller ta kollektivtransport til jobb, og installer elbil-ladere på parkeringsplassen. Erstatt flyreiser med telefon- eller videokonferanse der det er mulig.

16. Implementer en bærekraftløsning med én leverandør. Det kan være en vanskelig oppgave å gå over til å tenke grønt. Staples' Easy on the Planet-program ble utformet for å hjelpe deg med å nå bedriftens bærekraftmål ved hjelp av en tilpasset plan og rapporter som viser fremskrittene dine. Det bidrar også til å finne måter å gjøre flere fremskritt på.

Del på:

Fortsett lesingen

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form