Logo Lyreco
Plant-for-the-Planet

Plant-for-the-Planet

illustrasjon, vektor, resirkulering, symbol, vektor, tegn, bilde, business, design, eco, etikett, tekst, form, grafikk, salg, kunst, silhuett, banner, blad, element

Vi jobber tett med en av verdens ledende veldedige organisasjoner for planting av trær over hele verden. Plant-for-the-Planet tar opp arven etter UNEPs Billion Tree-kampanje, som resulterte i at over 14 milliarder trær ble plantet over hele verden. Den gav titusener av barn kunnskapen de trengte for å bli klimaambassadører i lokalsamfunnet.

Plant-for-the-Planet ble grunnlagt i januar 2007 på initiativ fra studenter. En skoleoppgave om klimakrisen av den da ni år gamle Felix Finkbeiner var utgangspunktet. Finkbeiner var inspirert av Wangari Maathai, som hadde plantet 30 millioner trær i Afrika. På slutten av oppgaven la Finkbeiner frem en idé om at barn over hele verden kunne plante en million trær i alle land for å skape balanse i CO₂-regnskapet.

Plant for the Planet

Siden den gang har Plant-for-the-Planet utviklet seg til å bli en verdensomspennende bevegelse med mer enn 46 000 klimaambassadører. Disse ambassadørene ser på seg selv som verdensborgere som kjemper for klimarettferdighet ved å redusere utslippene av drivhusgasser og en lik fordeling av disse utslippene på alle mennesker i verden.

Plant-for-the-Planets trepunktsplan for å redde fremtiden vår

1.

Plante én milliard trær
Treplantingstiltak for å øke bevisstheten om klimaendringer. Over 14 milliarder trær er blitt plantet globalt siden 2008.

2.

Ikke utvinn fossilt brensel fra bakken
Plant-for-the-Planet har tatt opp arven etter UNEPs Billion Tree-kampanje.

3.

Bekjemp fattigdom gjennom klimarettferdighet og utdanning for alle barn
Det er arrangert 800 treplantingsakademier for barn, med 46 000 deltakere i 51 land.

barn, gress, moro, sommer, utendørs, fritid, kvinne, natur, lykke, familie, personer, park, piknik, jente, sitte, fellesskap, glede, gutt, glede, mann

Staples og Plant-for-the-Planet-akademier

Staples skal holde 9 akademier hvert år over hele Europa.

På Plant-for-the-Planet-akademiene kan barn lære om alle de viktige faktorene rundt klimakrisen og global rettferdighet. Barn som allerede er involvert i prosjektet, lærer dem hva de kan gjøre for å utvikle sine egne prosjekter, og de lærer å holde presentasjoner og organisere dugnader med treplanting.

"Det var en flott opplevelse å være med på det første Plant-for-the-Planet/Staples Academy. Som leverandør var det flott å overvære starten på prosjektet.  
Den store entusiasmen barna viste for bærekraft, synliggjorde hvor viktig temaet er, og hvor mye kunnskap barna har om emnet. Dette fikk enda større betydning da de plantet trær sammen.» "
Janina Singer, 3M.

Staples Business Advantage arrangerer Norges første Plant-for-the-Planet-klimaakademi for barn på Jessheim

Sammen med Plant-for-the-Planet og Skogselskapet arrangerte Staples Business Advantage Norway de første norske Plant-for-the Planet-utdanningsseminarene. Mer enn 50 skolebarn fra nærmiljøet deltok på arrangementet, som gikk av stabelen i nærheten av vårt norske hovedkontor. Som del av det nye miljøprogrammet Easy on the Planet avholder Staples Business Advantage akademier over hele Europa for at barn skal lære om betydningen av klimaendringer og hva vi må gjøre for å redusere skadevirkningene på miljøet. Staples Business Advantage Norway jobber sammen med samarbeidspartnere og kunder for å redusere vår innvirkning på miljøet og finne nye måter å betjene og støtte lokalsamfunnene på.

 

 • 50 barn fikk undervisning om klimaendringer for å bli «ambassadører for klimarettferdighet».
 • Barna plantet 150 grantrær.
 • Dette var Norges første Plant-for-the-Planet-akademi.


«Vi hadde en flott dag, og vi er sikre på at barna kommer til å huske at de plantet sitt eget tre for å bidra til å redusere klimaendringer. Presentasjonen var svært lærerik og egnet for aldersgruppen. Takk for en fin dag!» – Lærer ved Jessheim barneskole

   

Staples Business Advantage France arrangerer to Plant-for-the-Planet-akademier for barn i Survilliers

Sammen med Plant-for-the-Planet og Survilliers kommune arrangerte Staples Business Advantage France to utdanningsseminarer for over 100 skolebarn fra nærmiljøet ved vårt franske hovedkontor. Arrangementet markerer starten på samarbeidet og på Staples’ Easy on the Planet-program. Dette akademiet ble avholdt for at barn skulle få lære om betydningen av klimaendringer og hva vi må gjøre for å forhindre skadevirkninger på miljøet. Vi i Staples Business Advantage og våre samarbeidspartnere er opptatt av å redusere innvirkningen på miljøet og betjene lokalsamfunnene.

 • 101 barn fikk undervisning om klimaendringer for å bli «ambassadører for klimarettferdighet».
 • Barna plantet 24 epletrær og 16 pæretrær.


I forbindelse med akademiet fikk Survilliers rådhus muligheten til å arrangere en Protect the Planet-uke med skolebarn fra nærmiljøet. Mange kom for å hjelpe til med opprydding av den lokale parken ved rådhuset og plante blomster til våren. Akademiet bidro til å skape oppmerksomhet rundt miljøspørsmål over hele byen.

«Det var med stor entusiasme at vi ble med på prosjektet. Det var lett å overbevise skolen om å bli med. I løpet av to dager var det mer enn 100 skolebarn som var med på det spennende arrangementet. Det solide programmet og de dyktige foredragsholderne fra Plant-for-the-Planet har bidratt til at skolebarn er blitt ambassadører i lokalsamfunnet.» – Jean-Noël Moisset

   

Det første Plant-for-the-Planet-akademiet for barn i Tyskland

I Lindlar i Tyskland holdt Staples Business Advantage et akademiseminar med Plant-for-the-Planet for å markere starten på vårt Easy on the Planet-program.

 • 35 barn fikk undervisning om klimaendringer for å bli «ambassadører for klimarettferdighet»
 • Barna plantet fem lindetrær
 • Det første Staples-akademiet i Lindlar, nær Köln
 • Utendørs museum, 40 000 m²
 • Leverandører ble invitert

Akademiene er spesielle på den måten at barna selv oppfordrer andre barn til å engasjere seg. Deltakerne får viktig bakgrunnsinformasjon om klimakrisen av andre barn, og de ser selv hvor morsomt det kan være å plante trær og å engasjere seg.

Akademiene er rettet mot barn mellom 8 og 14 år, og det er gratis for alle å delta!

Plant-for-the-Planet-akademiene anerkjennes som et av de offisielle prosjektene i FNs tiår for utdanning for bærekraftig utvikling (2005–2014) – et utdanningskonsept som formidler bærekraftig tankegang og væremåte til både barn og voksne. Vi må lære at våre handlinger i dag vil påvirke livet til våre barn og barn til mennesker i andre deler av verden. Via FNs tiår for utdanning for bærekraftig utvikling har FN forpliktet seg til å styrke denne pedagogiske tilnærmingen.

Plant for the Planet

Sveriges første ambassadører for klimarettferdighet er ferdigutdannet

Borås i Sverige – Staples har avholdt det første klimaakademiet i Sverige. Det ble avholdt i september i samarbeid med Plant-for-the-Planet som en markering av samarbeidet vårt og Staples Easy on the Planet-programmet. Akademiet er et tegn på vårt engasjement for å bli mest mulig miljøvennlige og gi kundene og lokalsamfunnene mer informasjon om hva de kan gjøre for å verne om miljøet.

 • 50 barn fikk undervisning om klimaendringer for å bli «ambassadører for klimarettferdighet»
 • Barna plantet 100 bjørketrær
 • Sveriges første Staples-akademi


Johan Linderstad, miljøkommunikasjon i Borås Stad – en av deltakerne ved akademiet:

«Jeg synes det var et veldig bra og prisverdig initiativ av Staples å ta opp klima og bærekraft med skolebarn ved å organisere Sveriges første Plant-for-the-Planet-akademi i dag. Mer kunnskap, men fremfor alt praktiske tiltak, er nødvendig for å få til klimaendringer. Det er en av de store, avgjørende faktorene menneskeheten må takle, og som vi må ta tak i. Alle bør bidra for at deres samfunn skal bli mer bærekraftig. Det betyr oss som enkeltpersoner, kommuner, fylkeskommuner og ikke minst bedrifter. »

Kontakt
close

La oss snakke sammen

Du kan ringe en Lyreco-representant på følgende nummer:

02272

Du kan også fylle ut skjemaet nedenfor, så vil en av våre representanter ta kontakt med deg innen kort tid.

Get help NO

Form